Friday, 19.04.2024, 17:20
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 2
Guests: 2
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » Entries archive

Ян Амос Коменський –
видатний мислитель і славетний педагог

(нотатки із педагогічних читань)

 

         18 березня 2015 року на базі гімназії ім. Т.Г.Шевченка для вчителів початкових класів міста з ініціативи методичного кабінету відділу освіти було проведено педагогічні читання, присвячені видатному мислителю і славетному педагогу Я.А.Коменському.

         Ян Амос Коменський є автором численних філософських, літературних, педагогічних праць та чудових підручників, що зробили його ім’я широковідомим. Життя й діяльність ученого, який жив і творив у період переходу від середньовіччя до нового часу, - взірець високої віри в безмежні можливості людини, глибокого гуман ... Read more »

Просмотров: 496 | Добавил: Юлия | Дата: 19.03.2015 | Комментарии (0)

              Світ не стоїть на місці, він стрімко розвивається та видозмінюється, і, досить часто, ті методи навчання, що давали результат 5 - 10 років тому, є зовсім недоречними на сьогоднішній день.  На півночі є мудра притча: «Якщо людині дати одну рибину, вона буде сита один день, якщо дати дві рибини, вона буде сита два дні, а якщо навчити людину ловити рибу, то вона буде сита все життя.» Так і в навчанні – потрібно дати дітям не «заготовку» знань на завтра, а «озброїти» вмінням здобувати ці знання.

              Саме такі безмежні можливості пізнання та навчання відкривають перед нами ресурси Internet.

              З роботою у «Хмарах» ознайомлювала педагогічну громаду нашого міста учитель інформатики Миргородської гімназії ім. Т.Г.Шевченка Бодрова Людмила Миколіївна. Проведений нею майстер-клас, 1 ... Read more »

Просмотров: 537 | Добавил: Юлия | Дата: 13.03.2015 | Комментарии (0)

Будьте самі шукачами, дослідниками.
Не буде вогника у вас – вам ніколи
не запалити його в інших.
Василь Сухомлинський

            Більше ста років тому К. Д. Ушинський сформулював основну мету школи: навчити дітей вчитися. Саме навчити не фізиці, історії, хімії, а сформувати здатність учити себе. Важливо навчити дитину самостійно здобувати знання і вміти їх обробляти. Тільки так може з’явитися справжній інтерес до навчання. І якщо ми допоможемо дітям розвинути потребу у знаннях, умінні здобувати їх, то ці важливі якості залишаться з нею і після закінчення школи. Експеремент на уроці фізики є тим шляхом до окреслення світу Думки, Міркувань, Аналізу, Висновків, що дозволяють відкривати істини та пізнавати Всесвіт.

            ... Read more »

Просмотров: 522 | Добавил: Юлия | Дата: 13.03.2015 | Комментарии (0)

Діалоги педагогічної  майстерності.

            Нині на ринку освітніх послуг, як ніколи, гостро стоїть питання про створення іміджу навчального закладу. У нашому місті педагогічні колективи, керівники шкіл чітко усвідомлюють актуальність створення бажаного образу школи.

            У сучасних умовах кожен директор і його педагогічний колектив мріють, що б їхня школа вирізнялась серед інших, викликала бажання у одних працювати, а у других вчитися саме в ній. Що ж забезпечує імідж школи? Це запитання було головним під час проведення чергового засідання постійно діючого семінару  керівників навчальних закладів  та їх заступників із навчальної роботи, методистів методичного кабінету, який проходив на базі ЗОШ І-ІІІ ст. №9 імені Івана Андрійовича Зубковського. Директор закладу Ю.В. Лушин познайомив присутніх зі своїм баченням формування позитивного іміджу&nb ... Read more »

Просмотров: 579 | Добавил: Юлия | Дата: 13.03.2015 | Комментарии (0)

       6.03.2015 року в ЗОШ №7  було проведено свято  «Щаслива родина - щаслива дитина». Програма свята складалася  з  двох частин: концертної, до свята 8 Березня (класовод 2 класу Драгуцан С.О.)та конкурсної  «Тато, мама, я – читачів сім’я» ( бібліотекар  Лесик Н.В.) У конкурсній програмі брали участь 4  команди «Книголюби», «Читайлики», «Пізнайки», «Ерудити».

       Від народження до кінця свого життя батьки турбуються про долю дитини. Мати навчає дитину охайності, працьовитості, добру, ніжності. Батько захисник роду, годувальник сім’ї. У багатьох народних приказках говориться саме про це, тож І конкурс -  «Народна мудрість».

      У конкурсі «Перша казка» учасникам свята бу ... Read more »

Просмотров: 659 | Добавил: Ірина | Дата: 12.03.2015 | Комментарии (0)

Змагаються юні знавці з основ підприємництва

(ІІІ Чемпіонат області з основ підприємництва  «Крок до бізнесу»)

       11 березня 2015 року на базі  Миргородської СШ №5 пройшов І етап ІІІ Чемпіонату області з основ підприємництва «Крок до бізнесу» в якому взяли участь 4 команди із числа учнів 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів міста (СШ №5, ЗОШ №1, ЗОШ №3, гімназії ім..Т.Г.Шевченка). Чемпіонат проводився у формі економічної ділової гри. Команди-учасники  приймали управлінські рішення для забезпечення прибуткової діяльності підприємства: покупка товарів, продаж продукції декількох видів, оплата праці, найм або звільнення працівників, реалізація продукції в умовах конкуренції. На підставі прийнятих рішень кожною командою за допомогою комп’ютерних технологій моделювалася нова економічн ... Read more »

Просмотров: 492 | Добавил: Ірина | Дата: 12.03.2015 | Комментарии (0)

Відділ освіти
Миргородської міської ради повідомляє,
що весняні шкільні канікули буде проведено у період з 23.03.2015 по 05.04.2015. (наказ від 10.02.15 № 115).

 

 


Начальник відділу освіти Миргородської міської ради Т.М.Колибельнік

 

 

Просмотров: 587 | Добавил: Юлия | Дата: 11.03.2015 | Комментарии (0)

Просмотров: 539 | Добавил: Юлия | Дата: 10.03.2015 | Комментарии (0)

       Відшуміла зима лютими морозами, відхурделила сніжними віхолами, а на зміну їй прийшла чарівна звабно-принадлива красуня — весна. Недаремно саме вона асоціюється з одним із найкращих, найсвітліших свят — святом жінок – 8 Березня. В усі часи в усіх країнах возвеличували та возвеличують жінку: в ній ніжність, краса, надзвичайна зворушливість, чутливість. Тож конкурс «Чарівні леді», який відбувся 4 березня, було присвячено жіночності, чарівності, ніжності! У змаганнях взяли участь креативні, стильні, активні, веселі, яскраві та надзвичайно чарівні мами та їхні дочки із ЗНЗ міста:  Ващенко Ірина Юріївна та Ващенко Крістіна – команда «Подружки» із ЗОШ №1 імені Панаса Мирного; Кашуба Світлана Михайлівна та Кашуба Олександра - команда «Мисливці за вдачею» із СШ №5; Жук Олена Борисівна та Жук Катерина – команда «Мальви» із гімназії; Дадачко Світлана Михай ... Read more »

Просмотров: 497 | Добавил: Ірина | Дата: 06.03.2015 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 226 227 228 229 230 ... 257 258 »
Архів записів
Календар
«  April 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz