Thursday, 28.03.2024, 11:22
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2019 » May » 30 » Автоматизована передача показників лічильників у дії!
07:44
Автоматизована передача показників лічильників у дії!

   Щоденний облік енергоресурсів дає можливість використовувати їх раціональніше. Саме такий облік запроваджено в бюджетних установах міста з 2012 року. До січня цього року відповідальними особами з 29 бюджетних установ заносилися дані по споживанню енергоресурсів до системи енергомоніторингу в ручному режимі з 45 лічильників електричної енергії, 25 приладів обліку теплової енергії, 8 лічильників газу та 32 лічильників холодної води. З початку 2019 року в системі онлайн-моніторингу кількість будівель збільшилася до 37 і відповідно збільшилася кількість приладів обліку. Основним недоліком ручного введення є людський фактор, що може служити причиною помилок (випадкових або навмисних) під час вводу даних. Також дискретність навіть 1 раз на день не дозволяє виявити значну кількість позаштатних ситуацій.

   У рамках проекту Європейського Союзу "Модернізація виробництва, постачання та споживання теплового району в місті Миргород (MO.GE.DI.CO.)" в 10 навчальних закладах, найбільших споживачів теплової та електричної енергії, впроваджено систему автоматичного онлайн моніторингу. Тобто, відповідальні особи вже не витрачають робочого часу на зняття показників лічильників за вищезазначеними носіями. Як говорить Віра Миколаївна Олексенко з Миргородської гімназії імені Т.Г.Шевченка (відповідальна особа за зняття та внесення щоденних даних до системи моніторингу по 9 лічильниках), на ручний збір даних вона витрачала 40 хвилин щодня! Завдяки автоматизації передачі показників тепер цей час вона використовує більш раціонально. Автоматичні дані за допомогою контролерів передаються через IP адресу кабелю Ethernet на сервер, з якого автоматично потрапляють в систему енергомоніторингу кожні 10 хвилин. Наразі дані передаються по електричній та тепловій енергії, а також передається температура теплоносія в подаючому та зворотньому напрямку.

   Основними перевагами зазначеної системи є можливість відслідкувати навіть незначні зміни в енергоспоживанні об’єктів та оперативно реагувати на відхилення та виникнення позаштатних ситуацій. Відстеження відповідних змін створить стійкий фундамент для моніторингу за раціональним споживанням енергетичних ресурсів, що в подальшому сприятиме залученню інвестицій в бюджетну сферу.

Просмотров: 298 | Добавил: shkola9 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  May 2019  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz