Thursday, 25.04.2024, 03:40
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2017 » April » 11 » Найдієвіші ліки для фізичного здоров’я – бадьорий і веселий настрій духу. (Крістофер Якоб Бострем)
15:48
Найдієвіші ліки для фізичного здоров’я – бадьорий і веселий настрій духу. (Крістофер Якоб Бострем)

 

       Серед життєвих компетентностей сучасної людини найважливішою є цінність життя. Сучасна медицина займається не здоров'ям, а хворобами, не профілактикою, а лікуванням. Завдання ж школи - зберегти, зміцнити здоров'я учнів та сформувати в них відповідальне ставлення до власного здоровя. Завдання  педагогів – навчити дітей цінувати, відповідально поводитися, нести відповідальність за своє здоров’я.

  Здоров'язберігаючі технології не є чимось невідомим, таємним, чудодійним. Грамотно складений розклад уроків, використання вчителями на уроках та на перервах прийомів рухової активності, нейтралізації стресів, організації гарячого харчування, зв'язок навчального матеріалу з життям, озброєння учнів знаннями - це повсякденна діяльність школи.

     23 березня 2017 року в загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів №9 імені І.А. Зубковського відбувся семінар вчителів початкових класів «Здоров’язберігаючі технології як засіб підвищення навчального процесу в початковій школі».

         Учасники заходу відкрили для себе багато цікавого. Відбулося  знайомство з різними формами і методами інноваційного навчання з широким використанням здоров’язберігаючих технологій. Передрій Валентина Іванівна ознайомила колег із основними засобами, які використовує педколектив початкової школи  для збереження здоров’я своїх вихованців як під час навчального процесу так  і в позаурочний час.  Присутні  мали змогу простежити систему роботи вчителів навчального закладу та переконатися в її ефективності.

У ході семінару педагоги  відвідали урок математики в 1 – В класі вчителя Помєщикової Наталі Олексіївни, де широко й ефективно було використано інноваційний та здоров’язберігаючий прийом навчання в русі за методикою О.Дубогай.  А урок аеробіки в 3 – В класі, проведений Федорцовою Анною Володимирівною, переконав усіх у тому, що гармонія рухів тіла дітей – це запорука їх фізичного та духовного здоров’я.

         Окрасою став виступ екологічної агітбригади «Краплинка» під керівництвом Чернишової Ірини Миколаївни. Яскраві костюми, сяючі очі, змістовні слова, пісні, танці поруч із мамами на шкільній сцені – результат спільної праці вчителя, батьків та дітей.

         Гості переглянули експонати шкільного музею етнографії, де із захопленням милувалися  результатом колективної творчої праці батьків, дітей та вчителів – ляльками, яким дали друге життя і одягли в українське національне вбрання - як традиційне, так і сучасне.

         Зацікавив  майстер – клас Горобець Ніни Іванівни, яка навчила колег із інших шкіл у цікавій формі проводити дихальні вправи, пальчикову гімнастику та показала, в який спосіб можна організувати на уроці навчання в русі, адже рух для дитини – це запорука здоров’я.  А Федорцова А.В. поділилася своїми вміннями щодо збереження краси і здоров’я власного тіла на довгі роки. У роботі взяла активну участь і методист відділу освіти Кічайкіна Вікторія Володимирівна, яка дала поради як зберегти голос вчителя.

         Учасники семінару висловили вдячність адміністрації закладу, методичному кабінету відділу освіти Миргородської міської ради Полтавської області та вчителям, які брали участь у підготовці та проведенні семінару за змістовний матеріал, що дав можливість поширити свої знання  і практичні навички, а також подивитися на процес навчання під новим кутом.

 

Левун Н.В., голова міського методичного обєднання вчителів початкових класів міста Миргород

$IMAGE7$

Просмотров: 710 | Добавил: shkola9 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  April 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz