Wednesday, 24.04.2024, 21:21
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2014 » April » 22 » Нотатки з обласного семінару
14:25
Нотатки з обласного семінару

Читання - основа уміння безупинно вчитися, освоювати нове

(нотатки з обласного семінару)

 

 «Без високої культури читання немає ні школи, ні справжньої розумової праці, читання — це найважливіший інструмент навчання та джерело багатого духовного життя»

В.О.Сухомлинський

     Сформована читацька компетентність – це крок до морального, інтелектуального, фізичного самовдосконалення, що спонукає до самоосвіти, саморозвитку та самомотивації читання. 17 квітня на базі СШ І-ІІІ ст. №5  відбувся обласний семінар для методистів методичних кабінетів міст і районів області, які координують роботу учителів української мови та літератури. Відкрили семінар начальник відділу освіти Миргородської міської ради Колибельнік Тетяна Миколаївна та завідувач методичним кабінетом Даценко Тетяна Іванівна. Вони привітали учасників семінару і побажали плідної роботи на семінарі. Методист  української мови та літератури ПОІППО Коваленко Ольга Павлівна наголосила на важливості читацької компетентності школярів, окреслила її головні складові. Учасники семінару відвідали два уроки позакласного читання у п’ятих класах.  На уроці Марченко Людмили Іванівни учні ознайомилися з основними етапами у творчості і житті Івана Андрусяка, аналізували прочитану його повість-казку «Стефа і її Чакалка», висловлювали власні думки. Урок Кузьміної Оксани Олексіївни був присвячений пригодницькій повісті   «Таємниця козацької шаблі», яку написала українська авторка Зірка Мензатюк. Прочитавши цій твір, діти розмірковували над тісно переплетеними  історичними фактами  і детективними пригодами, минулим і сучасним, реальністю і фантазією, добром і злом, занурилися у ті життєві глибини, які  приготувала письменниця. Обидва уроки були проведені учителями на високому методичному і науковому рівнях. Учасники семінару відзначили професійність Марченко Л.І. та Кузьміної О.О., їх вміння ефективно застосовувати на уроках мультимедійні презентації.

     Участь у семінарі взяли представник Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва імені О.Гончара Сичова Світлана Василівна та Білан Оксана Григорівна, учитель української мови та літератури Лубенської спеціалізованої школи І- ІІІ ст.  №6. Вони познайомили присутніх з технологією особистісно зорієнтованого навчання, методами мотивації до читання школярів.  Влучно та змістовно назвала проблеми проведення уроків позакласного читання з урахуванням вікових особливостей дітей Охріменко Любов Михайлівна, учитель української мови та літератури Миргородської гімназії імені Т.Г. Шевченка. Під час підведення підсумків були вироблені методичні рекомендації щодо формування читацьких умінь і навичок та читацької культури школярів, нестандартних підходів до проведення уроків  літератури рідного краю, уроків позакласного читання.

     Завершилась  робота семінару екскурсією по Гоголівським місцям нашого міста, від якої  гості  отримали величезне задоволення і захоплення, та були приємно вражені чистотою та благоустроєм нашого міста. Вони висловили вдячність за організацію і проведення семінару та висловили  побажання презентувати досвід  Миргородських учителів-словесників на обласному  рівні.

Усатенко О.О., методист методичного кабінету

відділу освіти Миргородської міської ради

 

 

 

 

Просмотров: 553 | Добавил: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  April 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz