Tuesday, 23.04.2024, 12:06
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2014 » February » 22 » Педагогічні читання
23:00
Педагогічні читання

Сучасна школа – центр духовно-морального виховання учнів

На даному етапі розвитку нашого суспільства однією з найважливіших засад теоретичної концепції та практичної діяльності школи є орієнтація на формування високоморальної особистості, виховання духовності майбутнього нашого суспільства. Протягом століть українське духовно-моральне виховання вбирало в себе кращі здобутки світової матеріальної і духовної культури, які утверджують добро, любов, красу, милосердя, справедливість у всіх сферах життя.

Саме про це йшлося на педагогічних читаннях 20 лютого у Миргородській гімназії імені Т.Г. Шевченка. На них були запрошені заступники директорів з виховної роботи, педагоги-організатори, класні керівники ЗНЗ міста. Говорили про мету та основні напрямки духовно-морального виховання, системність підходу до формування духовного світу дитини. Згадували відомих педагогів, які приділяли особливу увагу формуванню загальнолюдських цінностей в учнів.

            Про духовно-моральне  виховання  дітей  як шлях від поняття до переконання, що включає виховання моральних почуттів, ідеалів, знань, вчинків, звичок у  творчій  спадщині В. Сухомлинського розповіла Сіряк Марина Валентинівна, педагог-організатор ЗОШ №9 імені Івана Андрійовича Зубковського.

Повідомлення про гуманістичні ідеї у педагогіці Януша Корчака та їхню реалізацію в сучасній школі презентувала Савастеєнко Ольга Семенівна, класний керівник 5-ого класу Миргородської гімназії імені Т.Г. Шевченка.

Білоцерківець Катерина Григорівна, педагог-організатор гімназії, ознайомила присутніх з духовно-моральними аспектами педагогіки  Г. Ващенка.

Про школу-родину в контексті розвитку духовної культури особистості розповіла Ярославська Олена Миколаївна, заступник директора з виховної роботи СШ №5.

Із концептуальними  засадами  формування  духовних та моральних цінностей  у виховній роботі Миргородської гімназії імені Т.Г. Шевченка педагоги ознайомимось з виступу Савастеєнка Володимира Володимировича, заступника директора з виховної роботи.

Зазначалось також, що на формування духовних та моральних цінностей у дітей спрямована і робота міського громадського об’єднання «Трикутник» та міжшкільної дитячої організації «Молодіжний парламент м. Миргород». Заходи, розроблені у рамках діяльності цих організацій, в першу чергу, об’єднують школу, батьків, громадськість спільною метою: зробити все, щоб діти росли щасливими, здоровими, активними, життєлюбними, комунікативними, щоб вони стали гармонійно розвиненими особистостями.

Педагогічна громада міста переконана, що духовно-моральне становлення дітей та учнівської молоді, їх підготовка до активної, творчої, соціально значущої, сповненої особистісного смислу життєдіяльності є найважливішою складовою розвитку суспільства та держави на сучасному етапі.

Шевченко І.В., методист методичного кабінету

відділу освіти Миргородської міської ради


 






Просмотров: 674 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  February 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz