Saturday, 20.04.2024, 01:19
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2021 » May » 19 » Пробація для неповнолітніх.
13:32
Пробація для неповнолітніх.

Пробація для неповнолітніх.

   Кримінальна відповідальність та покарання неповнолітніх має свої особливості, які обумовлені недостатністю інтелектуального розвитку, життєвого досвіду, соціально-психологічними особливостями особи. Відповідно до частини першої статті 2 Кримінального кодексу України єдиною та достатньою підставою кримінальної відповідальності є вчинення особою суспільно небезпечного діяння, яке містить склад злочину, передбаченого КК України. Кримінальним кодексом України передбачено лише особливі, менш
суворі, більш гуманні умови кримінальної відповідальності та покарання неповнолітніх, які вчинили злочин порівняно з дорослими злочинцями, а саме:
- за певних умов допускається можливість звільнення неповнолітнього від кримінальної відповідальності із застосуванням до нього примусових заходів виховного характеру;
- скорочено види покарань та обмежено строки і розмір встановлених покарань порівняно зі строками і розмірами покарань до дорослих злочинців;
- визначено умови, за яких можливим є звільнення неповнолітніх від відбування покарання із застосуванням до них примусових заходів виховного характеру;
- передбачено більш м’які вимоги (умови) для звільнення від кримінального покарання;
- встановлено більш короткі строки (порівняно зі строками для повнолітніх злочинців) щодо давності притягнення неповнолітніх до кримінальної відповідальності та виконання обвинувального вироку і щодо погашення і зняття судимості з неповнолітніх злочинців.
   Чинним законодавством передбачено звільнення неповнолітньої особи від кримінальної відповідальності та від кримінального покарання.
   Отже до неповнолітніх як основні покарання можуть бути застосовані тільки штраф, громадські роботи, виправні роботи, арешт і позбавлення волі на певний строк, а як додаткові - штраф і позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.
   Виконання покарань не пов’язаних з позбавленням волі покладається на уповноважені органи з питань пробації. Серед клієнтів пробації перебувають і неповнолітні особи, які згідно рішення суду, відбувають покарання не пов’язані з позбавленням волі.
   Пробація — це альтернатива позбавленню волі, що передбачає відбування засудженими покарання в громаді без ізоляції від суспільства.
Контроль за поведінкою та виконанням обов’язків такими засудженими здійснюють працівники пробації. У разі порушення правил відбування покарання такі особи можуть потрапити за грати.
   Для запобігання вчиненню нових правопорушень для кожного клієнта пробації, залежно від його індивідуальних особливостей та життєвих обставин, розробляється спеціальний комплекс заходів впливу на весь період пробації.
   Статтею 12 Закону України «Про пробацію» від 05.02.2015 року
визначено, що у спрямуванні заходів пробації щодо неповнолітніх робиться
акцент на:
- забезпечення їх нормального фізичного і психічного розвитку;
- профілактику агресивної поведінки;
- мотивацію позитивних змін особистості;
- поліпшення соціальних стосунків.
   Соціально-виховна робота з засудженими неповнолітніми може проводитися із залученням батьків або їх законних представників.
   В своїй діяльності уповноважені органи з питань пробації залучають волонтерів пробації, які допомагають особам (суб'єктам пробації), що в силу обставин, важких умов життя, умисно або із необережності вчинили правопорушення невеликої суспільної небезпечності, за які їх засуджено до покарань альтернативних позбавленню волі, або в ситуації, коли на етапі підготовки досудової доповіді вирішується питання щодо визначення міри відповідальності обвинуваченому.
   Волонтером пробації може бути фізична особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації та волонтерською організацією на виконання окремих завдань, пов'язаних із пробацією, на добровільній та безоплатній основі.
   З метою збільшення ефективності проведення соціально-виховної роботи із клієнтами пробації Миргородський міськрайонний сектор пробації запрошує до співпраці наполегливих, відповідальних, толерантних, ініціативних та оптимістичних особистостей для здійснення волонтерської діяльності.
   Ми Вас чекаємо за адресою: м. Миргород вул. Якова Усика, 34. каб.  310, Полтавської області, 37600,
   Ел. адреса:pl23@probation.gov.ua, контактний телефон 099-95-88-386.
   З більш детальною інформацією про діяльність органів пробації Ви можете ознайомитися в соціальних мережах та на сайті Державної установи «Центр пробації» за посиланням
www.probation.gov.ua.

"Як Жека не потрапити за грати"

Юрій Явтушенко,
начальник Миргородського міськрайонного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області

Просмотров: 468 | Добавил: gorono | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  May 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz