Friday, 19.04.2024, 10:31
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2014 » January » 25 » Результати конкурсу дитячої та юнацької літературної творчості у жанрі есе
22:16
Результати конкурсу дитячої та юнацької літературної творчості у жанрі есе

Найкращі учнівські есе

 

Методичний кабінет відділу освіти Миргородської міської ради повідомляє результати конкурсу дитячої та юнацької літературної творчості у жанрі есе «Співуче Шевченкове слово джерельцем струмує в мені».

Серед учнів 8-9-их класів найкращими визнані роботи Осадчої Ярослави (9 кл. СШ №5) та Сусолі Артема (9 кл. СШ №5).

Разом із Ярославою ми поринаємо у творчість великого Кобзаря. «Читаючи твори Тараса Григоровича, я відчуваю його біль і переживання за український народ, страждання та розчарування, які краяли серце поета. І разом з тим кожне його слово випромінює впевненість у кращому майбутті:

І оживе добра слава, слава України,

І світ ясний, невечірній тихо засіяє…

Обніміться ж, брати мої,

Молю вас, благаю!

Саме такі слова могли підняти дух цілого народу та перешкодити царському уряду знищити українські національні традиції», - пише у своєму есе дівчина. Вона відзначає, що поезія Великого Кобзаря відкрила і її талант: «Неповторний ритм римованих рядків музикою лунає в моєму серці та надихає мене створювати власні вірші. Коли я читаю твори Шевченка, у мені запалюється натхнення і «співуче Шевченкове слово джерельцем струмує в мені»:


Шумить березовий гай,

Ехо в хованки грає,

Вітер шумить над рікою,

Човен на хвилі гойдає.

Ехо поволі стихає…

Не чути птахів передзвін.

Казкою вечір ступає –

Окрилений зорями він…» 

А ось рядки із твору Артема Сусолі: «… Шевченко – найвидатніший автор революційного Слова, ідеолог українського народу та його Духовний Батько. Стійкість Шевченкова, його непохитність завжди були і будуть прикладом для українських патріотів. І особисто для мене він взірець, його «співуче … слово джерельцем струмує в мені», розвиває мене духовно, збагачує мій словниковий запас».

Приємно відзначити, що і переможці, й дипломанти конкурсу у цій віковій категорії (Гесь Анастасія та Рудич Альона із ЗОШ №3) уже вміють висловити свої оригінальні та креативні думки, розуміються на поетичній творчості Великого сина України Т.Г. Шевченка.

Серед учнів 10-11 класів перемогу здобули учениці Миргородської гімназії імені Т.Г. Шевченка Дєдкова Ольга та Васецька Анна, дипломантами конкурсу стали учениці ЗОШ №3 Вибиванець Анастасія та Горбань Лілія, а також учениці гімназії Юлія Рябчун та Анастасія Бакало.

Захопленням та повагою до поета сповнені рядки есе Дєдкової Ольги: «Вірші Шевченка й донині зачаровують читачів своєю могутністю та відвертістю, силою любові до рідного краю, щирим співчуттям народу, зневагою до царизму. Кожне слово знаходить відголосок у душі того, кому небайдужа доля Батьківщини. І як джерело дарує цілющий, життєдайний ковток води стомленому мандрівникові, так і твори Тараса Григоровича Шевченка сповнюють гордістю і надією на краще життя всіх українців».

А ось роздуми ще однієї переможниці Васецької Анни: «Майбутнє – це ми! У наших венах  тече кров патріотів, закоханих у свою Батьківщину. Саме про це мріяв Шевченко. І його сподівання справдились: «співуче Шевченкове слово джерельцем струмує…» в мені, в моїх однолітках і, взагалі, у всьому українському народові».

Учнівські есе свідчать про те, що інтерес до творчості Великого Кобзаря не вщухає, кожен знаходить у його поезії розраду, міцне переконливе слово, віру у сильну та незалежну Україну.

Насамкінець хочеться побажати учасникам конкурсу творчих злетів, неабияких перемог і визнання таланту.

 

Інформація методичного кабінету відділу освіти

Миргородської міської ради

Просмотров: 595 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  January 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz