Wednesday, 24.04.2024, 23:25
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2015 » December » 10 » Семінар заступників директора з навчальної та виховної роботи в НВК "Гелікон"
20:21
Семінар заступників директора з навчальної та виховної роботи в НВК "Гелікон"

Школа як осередок становлення громадянина-патріота України

(нотатки з постійно діючого семінару заступників директора з навчальної та виховної роботи)

         Ураховуючи нові суспільно-політичні реалії в Україні після Революції гідності, обставини, пов’язані з російською агресією, усе більшої актуальності набуває виховання в молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції тощо. Важливо, щоб кожен навчальний заклад став для дитини осередком становлення громадянина-патріота України, готового брати на себе відповідальність, самовіддано розбудовувати країну як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу, забезпечувати її національну безпеку, сприяти єдності української політичної нації та встановленню громадянського миру й злагоди в суспільстві. На цьому питанні була зосереджена увага учасників постійно діючого семінару заступників директора з навчальної та виховної роботи НЗ міста, проведеного 9 грудня на базі НВК «Гелікон».

           Під час роботи семінару говорили про системну роботу з національно-патріотичного виховання, яка передбачає забезпечення гармонійного співвідношення різних напрямів, засобів, методів виховання дітей у процесі навчання і позакласної діяльності; були надані конкретні рекомендації щодо організації роботи з національно-патріотичного виховання у навчальному процесі.

         Методисти методичного кабінету відділу освіти зупинилися на проведених і запланованих ними заходах, які мають на меті допомогти і учням, і педагогам сформувати етнічну та національну самосвідомість, любов до рідної землі, держави, родини, народу, визнання духовної єдності населення всіх регіонів України, спільності культурної спадщини та майбутнього. Це організоване для педагогів навчання – семінари, конференції, «круглі столі», педагогічні читання, інструктивно-методичні наради; заходи для учнів – різноманітні патріотичні акції, конкурси, Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») та ін.

          І.А. Карач, директор НВК «Гелікон», ознайомила присутніх із виховною системою «Проектуємо особистість разом», за якою працює навчальний заклад. Серед 8 напрямків цієї системи два можна розглядати як основу  національно-патріотичного виховання в НВК – це «Формування у вихованців активної громадянської позиції й почуття патріотизму» та «Формування морально – етичних цінностей і культури спілкування».  Більш детально на заходах національно-патріотичного спрямування, які проводяться в закладі, зупинилася заступник директора з навчально-виховної роботи Л.А. Кошельнікова.

Учасники семінару переглянули уроки художньої культури в 9 класі «Візуальні мистецтва. Скульптура. Український Мікеланджело» (учитель  Остапенко Л.І.)  та історії в 5 класі «Коли і як виникла сучасна Українська держава» (учитель Полтавська Д.А.). Також приємним сюрпризом для всіх присутніх стало свято «Андріївські вечорниці», подароване вихованцями гуртків НВК «Гелікон» (керівники гуртків Матвієнко О. В.,  Гвоздіковська Я. М., Лежньова С.В.).

       Методичні рекомендації, отримані на семінарі заступниками директора з навчальної та виховної роботи, допоможуть в організації національно-патріотичного виховання в навчальному закладі як невід’ємної складової гармонійного розвитку особистості.

І.В. Шевченко, методист методичного кабінету відділу освіти

Просмотров: 532 | Добавил: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  December 2015  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz