Thursday, 25.04.2024, 04:32
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2017 » November » 1 » Школа молодого класного керівника
16:24
Школа молодого класного керівника

        У педагога є важка, але дуже важлива місія ‑ бути класним керівником. Є думка, що це лише доповнення до викладацької роботи; дехто вважає цю місію найголовнішою. Та що б не говорили про цю роботу, вона, без сумніву, потрібна дітям, оскільки основна структурна ланка в школі ‑ це клас. Саме в ньому зароджується інтерес до навчання, формуються соціальні стосунки між учнями.

       Організатором діяльності учнів у класі є класний керівник. Саме він допомагає дітям знайти своє місце у соціумі, організовує їхнє дозвілля, формує відповідну емоційну атмосферу, плекає вільну, талановиту, фізично здорову особистість, збагачену науковими знаннями, естетичними смаками, готову до творчої трудової діяльності, яка досягається через формування в учнів морального ставлення до оточуючих людей і усвідомлення цінності людського життя, через формування культури інтелектуального розвитку та вдосконалення учнів, а також культури збереження власного здоров’я.

      Усе це потрібно усвідомити класному керівнику, який тільки розпочинає свою діяльність. Молодому педагогу у цьому можуть допомогти досвідчені колеги. Тож і було вирішено при методичному кабінеті відділу освіти відкрити Школу молодого класного керівника. 

        1 листопада на базі ЗОШ №3 зібралися класні керівники з усіх навчальних закладів міста. Перша зустріч була присвячена питанню планування та організації роботи в класі, адже успішна діяльність класного керівника можлива лише за умови чіткого планування виховної роботи в класі, яке допомагає визначити цілісну виховну систему, проектувати розвиток усього колективу класу й окремих учнів. 

         Заступник директора з виховної роботи ЗОШ №3 Шаповалова В.В. познайомила всіх присутніх з особливостями планування виховної роботи в класному колективі у своїй школі. Психолог гімназії імені Т.Г. Шевченка Баніт С.Г. пояснила важливість складання психолого-педагогічної характеристики класу для визначення пріоритетів в роботі з учнівським колективом. 

           Було також проведено опитування, яке допоможе визначити коло проблем, що хвилюють молодих спеціалістів, та окреслити питання, які будуть розглянуті на наступних засіданнях.

              А в результаті роботи Школи ми хочемо побачити впевнених у собі педагогів, які усвідомлюють важливу місію класного керівника в житті свого класу та кожної дитини в ньому. 

 

Просмотров: 443 | Добавил: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  November 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz