Friday, 29.03.2024, 09:34
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2018 » March » 22 » Виховуємо дошкільника – діяча
09:28
Виховуємо дошкільника – діяча

 

«Ніколи не соромся запитувати про те,

чого  не знаєш»

(Арабське прислів’я)

        Головною метою системи освіти є підготовка підростаючого покоління до активного життя в умовах постійно мінливого соціуму. Розвиток сучасного суспільства носить перманентний (який триває безперервно) і динамічний характер, тому ключовим завданням освітнього процесу є передача дітям таких знань і виховання таких якостей, які дозволили б успішно адаптуватися до подібних змін.

      Малюка вже з перших років життя оточує математична інфор­мація, тому дошкільна освіта має бути спрямо­вана на виховання в дітей звички до повноцін­ної логічної аргументації.  Про те, як сформувати у дошкільнят  необхідні життєві компетентності, уміння орієнтуватися в мін­ливому навколишньому світі, пристосовуватися до нових умов життя, продуктивно й гармонійно взаємодіяти з оточенням, йшлося під час методичного об’єднання вихователів ЗДО «Виховуємо дошкільника- діяча»,  яке відбулося  14.03.2018 р. у НВК (днз-знз) «Гелікон» (директор Полтавська Д.А.). З планом роботи засідання  ознайомила керівник МО  Горєлова В.Ю., вихователь-методист ДНЗ №2 « Оленка».

     Нині гостро постала потреба у формуванні активної,  діяльної особистості починаючи вже з дошкільного віку. «Щоб виховати особистість, яка вміє розмірковувати, планувати  свої дії на кілька кроків уперед, доводити власну думку, створювати інтелектуальні продукти, ми маємо розвивати в дітей логічне мислення, чітке, доказове мовлення, навчати їх виконувати розумові  дії (аналіз,синтез, порівняння,узагальнення), знаходити аналогії, класифікувати та систематизувати поняття і факти»,  –  наголосила вихователь – методист   Парфенчик Н.І.  Для цього слід створити відповідне розвивальне освітнє середовище. Наталія Іванівна запропонувала присутнім переглянути презентацію із досвіду роботи закладу, в якій розповіла про ефективне використання інноваційних технологій та методик у ЗДО, а саме: «Палички Кюїзенера», «Інтелектуальні ігри Нікітіних»,  «Логічні блоки Д єнеша», «Логіки світу, «Коректурні таблиці Н.Гавриш», «Освіта для сталого розвитку» тощо.

    У рамках практичної частини інтегроване заняття «Снігова королева»  з пріоритетом інтелектуально- мовленнєвих завдань з використанням ігор Нікітіних в старшій групі «Чебурашка» провела вихователь Тимченко Л.О. Педагог не тільки навчала дітей усвідомлювати моральні категорії добра і зла, а й спонукала висувати фантастичні гіпотези, висловлювати свою думку, розвивала здібності дітей до аналізу, синтезу, комбінування. За допомогою кубиків Нікітіних дошкільнята поділилися  враженнями від проведеного заняття.

    Завершальним етапом методичного об’єднання був проведений вихователем- методистом Парфенчик Н.І. майстер - клас для педагогів міста  з використання навчально - розвивального курсу «Логіки світу», автором якого є Ірина Стеценко, науковий співробітник Міжнародного науково- навчального центру інформаційних технологій та систем  НАН України. Присутні   виконували оригінальні арифметичні й геометричні завдання, розв’язували задачі з тео­рії множин, математичної логіки, конструювання (на площині та у просторі), комбінаторики, які були  пода­ні у цікавій та легкій для сприйняття формі.

         Під час обговорення учасники заходу  високо оцінили рівень проведення методичного об’єднання і  визначили, що дошкільна освіта має не лише давати дітям знання, а  й сприяти розвитку творчого мислення й інтелектуальних здібностей.

 

Гречка Л.М.,

 методист відділу освіти Миргородської міської ради

 

 

Просмотров: 425 | Добавил: shkola9 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  March 2018  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz