Friday, 29.03.2024, 13:15
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2016 » September » 28 » Всеукраїнський День дошкілля 2016 р.
13:44
Всеукраїнський День дошкілля 2016 р.

      П’ятий рік поспіль  27 вересня  відзначають педагоги-дошкільники своє професійне свято -  Всеукраїнський день дошкілля.  Напередодні  у  ДНЗ №2 «Оленка» зібралися  працівники  дитячих садків  міста, щоб поділитися досвідом роботи щодо виховання,  навчання та розвитку малечі.  Виховання  здорової  та  життєво компетентної особистості, створення оптимального розвиваючого середовища, сприятливих умов для щасливого проживання сьогодення, забезпечення якісної та доступної дошкільної освіти кожній дитині  - головні  завдання, над якими працюють дитячі садки міста. Для підвищення якості освіти в процес життєдіяльності дошкільників активно впроваджуються інноваційні технології,  педагогічні системи. Під час святкового засідання методичної студії  педагоги    закладів презентували використання їх в освітній роботі з дітьми дошкільного віку.

         Вихователь-методист ДНЗ №11 «Теремок»  Якименко Світлана Миколаївна представила  педагогічну технологію «Пошуково-дослідницька діяльність». Саме цю технологію вона активно впроваджує в роботу, вважаючи, що експериментально-дослідницька діяльність  сприяє формуванню у дітей розумових та пізнавальних здібностей,  розвиває спостережливість, інтерес до досліджень, експериментів, відкриттів.

     Вихователь  ДНЗ №5 «Сонечко» Помєщикова Людмила Олексіївна  багато років поспіль використовує в роботі з дошкільниками педагогічну технологію «Нетрадиційне малювання за методикою Шульги». Кредом у  роботі стали слова В. Сухомлинського: «Витоки здібностей і обдарувань дітей – на кінчиках їхніх пальців. Від пальців, образно кажучи, йдуть найтонші струмочки, які живлять джерело творчої думки». Використовуючи нетрадиційні техніки та матеріали  під час занять з  образотворчої  діяльності, вихователь розвиває у малят художньо-естетичні здібності, креативність, творчу активність.  

        З інноваційною  технологією «Блоки Дьєнеша»  познайомила вихователь  НВК «Гелікон» Москаленко Віта Миколаївна. Застосовуючи  логічні блоки Дьєнеша, вихователь, граючись з дошкільниками,  навчає їх аналізувати, класифікувати, систематизувати,  виконувати  різноманітні  логіко-математичні дії, вправи, оволодівати найскладнішими мовними конструкціями.

          Чудовий майстер-клас та презентацію технології «Система музичних звуків Карла Орфа» продемонстрували  керівники музичні ДНЗ №12 «Світлячок» Бакуменко Людмила Єгорівна і Новодворська Надія Анатоліївна. Німецький композитор  Карл  Орф вважав, що головне, чого мають домогтися педагоги, - це навчити дитину любити музику. Для цього у кожного малюка потрібно розвинути музичні здібності, які певною мірою є абсолютно в усіх дітей і проявляються лише тоді, коли дитина виступає не як пасивний слухач, а як творець власної музики, її активний діяч.

         Педагогічною технологією «Навчання грамоти за методикою Зайцева»    поділилася вихователь ДНЗ №2 «Оленка» Токарева Світлана Олександрівна. Завдячуючи цій інноваційній методиці, вихователь навчає  дитину розрізняти звуки, букви,   складати та читати склади, слова, речення під час цікавої гри з чарівними кубиками Зайцева.

       Вихователь ДНЗ №10 «Веселка» Головіченко Ольга Василівна  активно використовує в роботі  педагогічну  технологію «Дитяча хореографія за методикою Шевчук». Вона впевнена, що танець – це природний спосіб виявлення в русі своїх почуттів і емоцій. Простий, легкий  ігровий  танець  сприяє розвитку в дошкільників рухових навичок, координації,  просторового орієнтування,  музично-ритмічних здібностей, художньо-естетичного смаку,  вихованню  дружелюбності, відкритості, доброзичливих стосунків.

       Проведені заходи вкотре довели, що педагоги дошкільної освіти – творчі й талановиті, вміють зацікавити, захопити і навчити малечу, щодня відкриваючи для неї дивовижне у звичайних речах, підтримуючи і розвиваючи нахили і здібності, плекаючи особистість кожного вихованця.

    Вітаємо всіх працівників дошкільної освіти з професійним святом! Нехай лагідна посмішка сонця дарує Вам невичерпну енергію, красу і чарівність, життя  буде наповнене щастям, добробутом та натхненням, а в оселі панують затишок і злагода, в серці - добро і мудрість! Бажаємо Вам міцного здоров’я, нових професійних досягнень і глибокої поваги! Нехай прекрасні почуття зігрівають Ваші серця, а доля буде щедро наповнена теплом і любов’ю! 

   

Силко В.П.,методист методичного кабінету відділу освіти Миргородської міської ради. 

Просмотров: 444 | Добавил: shkola9 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  September 2016  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz