Saturday, 27.07.2024, 01:47
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 24
Guests: 24
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2017 » February » 3 » Творчий педагог – творчі діти
14:15
Творчий педагог – творчі діти

«Творчий педагог – творчі діти».

«Діти повинні жити у світі краси, атмосфері гри,

казки, музики, малюнка, фантазії, творчості»

В.О. Сухомлинський

       Творчість – це діяльність, результатом якої є створення духовних і матеріальних цінностей; діяльність, пройнята елементами нового, вдосконалення, збагачення, розвитку. Виявити, зберегти   і розвинути  творчий  та особистісний  потенціал кожної дитини, сформувати її художньо-естетичну компетентність, сприяти  подальшій успішній адаптації та творчій самореалізації в умовах дорослого життя – головні завдання, які ставлять педагоги нашого закладу в роботі з дітьми з художньо – естетичного напрямку. Від того, наскільки сформований креативний та творчий потенціал вихователя, залежатиме  творчий розвиток дошкільнят.

        Так, з метою удосконалення та розкриття  творчих здібностей педагогів в дошкільному закладі №10 «Веселка» комбінованого типу з 23.01.2017 р. по 31.01.2017 р. проходила виставка картин за японською технологією кінусайга «Дивовижний світ навколо». Щоб створити свій шедевр, вихователі всіх вікових груп ознайомилися з історією виникнення технології «печворк без голки» - кінусайга та переглянули  відео  майстер – клас « Печворк без голки – кінусайга».

          Незважаючи на те, що для багатьох слово «печворк» звучить незвично, займаються ним дуже давно. Означає воно – шиття із клаптиків тканини без голки. Печворк – унікальний вид творчості. За його допомогою можна створювати красиві, потрібні в господарстві речі, із користю позбуватися  старих речей.

          Печворк без голки придумали в Японії. Зробила це Маено Такаші в 1987 році. Мета нової творчості була та, щоб у звичайне клаптикове шиття  прилаштувати старі речі. Основним одягом японок традиційно були кімоно. Красиві, ніжні на дотик, виконані з дорогого шовку, навіть поношені, їх шкода було викидати. От і стали створювати з них шедеври, назвавши такий печворк  без голки – кінусайга. Картини, зроблені в цьому стилі, дуже дорогі. Адже ця праця клопітка, вимагає посидючості, уважності і таланту.

          Педагоги закладу вибрали схеми малюнків, нанесли їх зображення на пінопласт, зробили в пінопласті заглиблення, куди і вставили різнокольорові клаптики тканини. Таким чином  «намалювали» картину .

           Вихователі груп інтенсивної педагогічної корекції «Незабудка» Юрова С.А. та Рудич А.В. так захопились технікою  кінусайга, що на заняттях з художньої праці створили картини з дітьми в техніці печворк без голки. І  ожили осінні та зимові  сюжети на колективних роботах дітей: «Кошик з овочами», «Осіннє дерево», «Прикрашена ялинка». Дошкільнятам  дуже сподобалось  викладати та наклеювати клаптики, створюючи картини із тканини. Такі заняття розвивають у дітей зосередженість, увагу, дрібну моторику пальців рук, творчі здібності дітей.

            Творча робота в даному напрямку триватиме і надалі…

 

Інформацію підготували  Левченко Н.Г., завідувач ДНЗ,  

                                          Гречка Л.М., вихователь- методист.

 

Просмотров: 1147 | Добавил: furmanpost | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  February 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz