Friday, 29.03.2024, 00:04
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2015 » May » 5 » Екологічна акція
13:52
Екологічна акція

Випускнику! Посади дерево на згадку!

Рідний Миргород мій! Я листок твій зелений,

Пісня в шелесті трав, промінь сонця в росі!

Я з грудей твоїх п'ю кришталеве натхнення

I    спішу до весни, що цвіте у красі.

Скільки світлих доріг ти для мене відкрив

До високих зірок,у широкі поля.

У мені твоя міць, у мені твоя сила!

Найдорожча з усіх, рідна земле моя!

       Ці слова прозвучали 29 квітня 2015 року в сквері над Хоролом. Тут зібрались представники від випускників шкіл міста Миргорода..

         Скоро випускний - і прощавай, школо!  Але юним миргородцям   хочеться  залишити добру пам'ять про себе. Їм допомогли це зробити дорослі. За ініціативи депутатів міської ради Прокопенко Валентини Миколаївни та Кібірєва Юрія Олександровича, за підтримки міського голови Соломахи Сергія Павловича,заступника міського голови Нікітченко Антоніни Борисівни, начальника відділу освіти Колибельнік Тетяни Миколаївни, директора Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Хабоші Лариси Володимирівни було запропоновано випускникам провести екологічну акцію «Випускнику! Посади дерево на згадку». Деревця для висадження люб'язно запропонувало ДП «Миргородське лісове господарство», яке очолює Лабудяк Олександр Іванович.

     Під шум розлогих дерев  і  спів птахів  з  вітальними словами до школярів звернулись заступник міського голови Нікітченко Антоніна Борисівна, начальник відділу освіти Колибельнік Тетяна Миколаївна, директор ЗОШ № 1, депутат міської ради, мама цьогорічного випускника Фененко Валентина Василівна, від випускників 2015 року-  учениця спеціалізованої школи № 5  Костеріна Катерина.  Заступник міського голови Нікітченко Антоніна Борисівна, зокрема, сказала: "Сьогодні ви, випускники 2015 року, започаткуєте ще одну нову добру традицію рідного міста — посадите дерева у сквері, який віднині носитиме ім'я  "Сквер випускників". Сподіваємося, що молоді дерева приймуться, і через 5-10 років стануть приємним нагадуванням для  вас про рідну домівку, тата і маму, веселе й безтурботне шкільне життя». У виступах гостей прозвучало, що, окрім створення затишку та краси, дерева виконують у нашому житті й важливу екологічну функцію. Вони значно зменшують кількість пилу, що потрапляє у повітря, адсорбують на себе шкідливі викиди промислових підприємств і токсичні речовини, переробляючи їх, а також ефективніше за будь-які штучні екрани зменшують рівень шуму. Акція розрахована на привернення уваги до наших зелених друзів.  А   випускниця 2015 року Катя Костеріна  своїм виступом стверджує: "Ми, молодь, несемо відповідальність за планету, на якій живемо, ми хочемо, щоб життя на ній тривало довго-довго, і щоб наші діти, онуки і правнуки насолоджувалися усіма багатствами, які даруватиме їм природа в разі, коли ми, саме ми допоможемо їх зберегти. Посаджені сьогодні саджанці- це наш подарунок рідному місту".

       З трудовими завданнями цієї акції учасників познайомила Прокопенко Валентина Миколаївна.

       І ось настав  хвилюючий і найважливіший момент- це висаджування дерев, які довгі роки прикрашатимуть наше місто в Сквері випускників. Під веселу музику згуртованою командою взялись  юнаки і дівчата за роботу. Одні носили воду, інші висаджували разом з гостями берези і ясени. Навколо звучав веселий сміх, жарти.  А працівники  Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді допомагали учням практичними порадами. Зі школою № 1 і № 5 працювала  Хабоша Лариса Володимирівна, зі школою № 3 і № 7 - Чечель Світлана Іванівна, з гімназією та школою № 9 - Тузенко Наталія Володимирівна.  Випускники впевнені: добра справа завжди важлива, а якщо вона має ще й продовження в наступних роках, то вона важливіша вдвічі.

       На закінчення акції всім учасникам юні екологи роздали листівки із закликом берегти нашу зелену  планету,не засмічувати її.

       Хай ростуть посаджені  деревця, прикрашають наше рідне місто і радують нинішніх і майбутніх випускників.

 

Екологічний прес-центр ЦЕНТУМу

 

Просмотров: 611 | Добавил: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  May 2015  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz