Tuesday, 19.03.2024, 09:06
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Відділ освіти та ММК

Головна » Відділ освіти та ММК » Методоб'єднання вчителів » фізичної культури

У категорії матеріалів: 10
Показано матеріалів: 1-10

Сортувати по: Date · Name · Rating · Comments · Views
фізичної культури | Views: 33 | Added by: adminavto1208 | Date: 11.09.2023 | Comments (0)

План роботи методичного об’єднання вчителів фізичної культури,
предмету «Захист Вітчизни»
фізичної культури | Views: 1541 | Added by: Nata | Date: 21.08.2020 | Comments (0)

   Фізична культура як складова загальної культури, закладає основи збереження здоров’я та розвитку всіх його складових, використовує комплексний підхід до формування розумових та фізичних якостей і навичок, удосконалює фізичну та психологічну підготовку до активної життєдіяльності, формує пріоритети оздоровчої спрямованості фізичних вправ та забезпечує загальний культурний розвиток особистості.

Фізична культура в закладах загальної середньої освіти  сприяє збереженню і зміцненню здоров’я, вихованню фізичних, морально-вольових та інтелектуальних здібностей всіх учасників освітнього процесу, організації змістовного дозвілля учнівської молоді.

Метою фізичної культури є формування соціальної та інших ключових компетентностей, стійкої мотивації здобувачів освіти до занять фізичною культурою і спортом для забезпечення гармонійного фізичного розвитку, підвищення функціональних можливостей організму, вдосконалення життєво необхідних рухових умінь та навичок, розширення рухового досвіду.

фізичної культури | Views: 8616 | Added by: Nata | Date: 19.08.2020 | Comments (0)

   Освітній процес із предмета «Захист Вітчизни» рекомендуємо організувати відповідно до календарно-тематичного планування на II семестр 2019/2020 н.р. Варто:
 послідовність вивчення розділів та тем в межах вимог навчальної програми вчитель може коригувати самостійно
 довести до відома учнів теми, які необхідно опрацювати самостійно;
 зазначити Інтернет-ресурси (веб-ресурси закладу освіти; сайти, блоги вчителів «Захисту Вітчизни» тощо);
 підготувати та організувати проведення on-line уроків або відеофрагментів з демонстраційними матеріалами, завданнями та вправами;
 організувати перевірку та оцінювання самостійно виконаних учнями завдань, використовуючи інструменти спілкування у дистанційному навчанні.
 рекомендуємо організувати надання індивідуальних консультацій за допомогою відеозв'язку, чату.
Інтернет-ресурси
1.Офіційний веб-сайт Міністерства освіти і науки України / [Електронний ресурс] – Режим доступу : http://www.mon.gov.ua.
2.Офіційний веб-сайт Інститут модернізації змісту освіти/ [Електронний ресурс] – Режим доступу : http:// imzo.gov.ua
3.Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України / [Електронний ресурс] – Режим доступу : http://www.mil.gov.ua.
4.Сайт газети «Народна армія» / [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://www.na.mil.gov.ua/
5.Сайт журналу «Військо України» / [Електронний ресурс] – Режим доступу : http://viysko.com.ua
6.Сайт науково-теоретичного та науково-практичного журналу «Наука і оборона» / [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://www.nio.mil.gov.ua.
7.Сайт Державної служби з надзвичайних ситуацій України / [Електронний ресурс] – http://www.mns.gov.ua.
8.Сайт Товариства сприяння обороні України / [Електронний ресурс] – http://tsou.org.ua.
9.Сайт Товариства Червоного Хреста України / [Електронний ресурс] – http://www.redcross.org.ua.
10.Сайт методично-інформаційного журналу «Основи захисту Вітчизни» / [Електронний ресурс] – Режим доступу : http://3axuct.at.ua.
11. Сайт Центру військової політики та політики безпеки (ЦВППБ) / [Електронний ресурс] – Режим доступу http://www.defpol.org.ua
Фізична культура
   Під час карантину рекомендуємо поглибити теоретико-методичні знання з видів спорту (обраних модулів): історія, правила гри та суддівство, правила проведення змагань.
   У зв’язку з постійним знаходженням учнів в обмеженому просторі необхідно проведення учнями самостійних занять фізичними вправами.
   Ці заняття надають можливість оволодіти цілим рядом рухових умінь та навичок, які непередбачені програмою з фізичного виховання, розширити діапазон рухових дій. Збільшується загальна фізична підготовка, при цьому виключаються вправи на витривалість та швидкість. Навчати молодших школярів руховим діям доцільно, застосовуючи переважно ігровий метод.
   До форм самостійних занять відносяться:
 ранкова гімнастика;
 фізичні вправи протягом дня.
   Заняття повинні викликати в учнів позитивні емоції, з цією метою необхідно творчо використовувати ігрові методи, музичний супровід, ІКТ тощо.
   Ранкова гімнастика (зарядка) повинна входити в розпорядок дня учня в ранковий час після пробудження від сну.
   У комплекс слід включати вправи для всіх груп м'язів, вправи на гнучкість і дихальні вправи. Не рекомендується виконувати вправи статичного характеру, зі значними обтяженнями, на витривалість.
   При складанні комплексів та їх виконанні рекомендується фізичне навантаження на організм підвищувати поступово, з максимумом у середині чи в другій половині комплексу.
   Кожну вправу слід починати в повільному темпі й з невеликою амплітудою рухів з поступовим її збільшенням. Між серіями з 2-3 вправ (а для силових вправ - після кожного) виконуються вправи на розслаблення.
   Дозування фізичних вправ, тобто збільшення або зменшення їх інтенсивності, забезпечується зміною амплітуди рухів, прискоренням або уповільненням темпу, збільшенням або зменшенням числа повторень вправ, включенням в роботу більшого або меншого числа м'язових груп, збільшенням або скороченням пауз для відпочинку.
   Фізичні вправи протягом дня забезпечують попередження стомлення, сприяють підтримці працездатності тощо. Вправи виконуються в перервах між заняттями з інших предметів.
   Зазвичай це прості загально розвивальні вправи (нахили, повороти, кругові рухи голови, кругові рухи в плечових, ліктьових суглобах тощо); ізометричні (максимальна напруга і розслаблення м'язів кистей, рук, ніг, тулуба); спеціальні для м'язів очей (рухи очей вправо-вліво, вгору-вниз, кругові рухи).
   Вибір кількості занять в тиждень, залежить в значній мірі від мети самостійних занять. Для підтримки фізичного розвитку на досягнутому рівні досить займатися двічі на тиждень; для його підвищення – не менше трьох разів, а для досягнення помітних результатів – 4-5 разів на тиждень і більше.
   Тренуватися потрібно через 2-3 години після прийому їжі. Не рекомендується тренуватися вранці натщесерце, відразу після сну, а також пізно ввечері.
   Тренувальні заняття, як правило, носять комплексний характер, тобто повинні сприяти розвитку всього комплексу фізичних якостей, а також зміцненню здоров'я та підвищенню загальної працездатності організму.
   Спеціалізований характер занять вимагає індивідуального підходу і попередньої підготовки, тобто спеціального добору тренувальних засобів, навантажень, місця і часу занять, консультацій з фахівцями. Наприклад: https://www.youtube.com/watch?v=LF1hsGsYYH4 
   Для покращення психологічного стану учнів рекомендуємо проведення спортивних челенджів серед учнів класу, паралелі, школи. Наприклад: https://twitter.com/FCBarcelona/status/1240737473170493440?ref_src

Олег Сич, методист центру методології та методики
формування цінностей ПОІППО
 

фізичної культури | Views: 293 | Added by: Nata | Date: 03.04.2020 | Comments (0)

Серпень 2019 року

1. Методичний лист МОН України «Про вивчення фізичної культури та предмета «Захист Вітчизни» у 2019 – 2020 н. р. (Силко В. П., методист МК).

2. Аналіз роботи м/о за минулий 2018 – 2019 н. р. та затвердження плану роботи м/о на 2019 – 2020 н. р. (Мовчан Л. В., голова м/о).

3. Підсумки проведення міської Спартакіади школярів 2018 – 2019 н. р. Про проведення міського етапу обласної Спартакіади школярів у 2019 – 2020 н. р. (Мовчан Л. В.,

голова м/о, Сташук А. Р., провідний спеціаліст відділу освіти).

Січень 2020 року

1. Формування соціальної та громадянської компетентностей на уроках предмету «Захист Вітчизни» (Рябко П. В.,  вчитель предмета «Захист Вітчизни» ЗОШ № 9 ім. І. А. Зубковського).

2. Підготовка та проведення військово-патріотичних заходів, виховних заходів до Дня захисника України, Дня українського козацтва, Дня збройних сил України. Презентація досвіду роботи (Гутнік Р. О., вчитель предмета «Захист Вітчизни» гімназії ім. Т. Г. Шевченка).

3. Використання інформаційних технологій у фізкультурно-оздоровчій роботі (Миколаєнко О. В., вчитель фізичної культури ЗОШ № 3).

Березень 2020 року

1. Інновації як фактор підвищення ефективності фізкультурно-оздоровчої роботи вчителя. Презентація (Кобзуненко Т. М., вчитель ЗОШ № 1 ім. Панаса Мирного).

2. Діяльність учителя фізичної культури з формування здоров’язбережувальної компетентності учнів на уроках фізичної культури (Манофа О. Ю., вчитель фізичної культури гімназії ім. Т. Г. Шевченка).

3. Перегляд відкритого уроку з фізичної культури, з предмету «Захист Вітчизни» (Манофа О. Ю., вчитель фізичної культури гімназії ім. Т. Г. Шевченка, Гутнік Р. О., вчитель гімназії ім. Т. Г. Шевченка).

фізичної культури | Views: 366 | Added by: shkola9 | Date: 02.09.2019 | Comments (0)

«Захист Вітчизни» (керівник Мовчан Л.В.) у 2018- 2019 н.р.  працювало над проблемою «Формування здоров’язбережувальної компетентності,  морально-етичного та  національно-патріотичного виховання   школярів  засобами фізичного виховання».

фізичної культури | Views: 353 | Added by: shkola9 | Date: 24.06.2019 | Comments (0)

 

І засідання        серпень

1. Аналіз роботи методичного об’єднання за минулий 2017-2018 н.р. та затвердження плану роботи методичного об’єднання на 2018-2019 н.р. Силко В.П., методист ММК

2. Методичний лист МОН України «Про вивчення фізичної культури» та   предмета  «Захист  Вітчизни» у 2018-2019 н.р. Силко В.П., методист ММК

3. Про участь учнівських  команд  ЗЗСО у міській та обласній Спартакіаді  школярів 2017-2018н.р.  Мовчан Л.В., голова  м/о

4. Про проведення міського етапу обласної Спартакіади школярів у 2018-2019 н.р. Фісик В.М., провідний спеціаліст відділу освіти 

   ІІ  засідання  січень  2019 р. 

1.Інновації як фактор підвищення ефективності навчально-виховної та фізкультурно-оздоровчої роботи вчителя. Назаренко О.В., вчитель фізичної культури СШ №5

2.Формування навичок здорового способу життя засобами фізичного виховання (презентація). Тимченко Ю.В. , вчитель фізичної культури ЗОШ №1 імені Панаса Мирного  

3.Перегляд відкритих уроків з фізичної культури з обраного варіативного модуля. Назаренко О.В., вчитель фізичної культури СШ №5, Тимченко Ю.В., вчитель фізичної культури ЗОШ №1 імені Панаса Мирного  

ІІІ  засідання  квітень  2019 р. 

1.  Робота з формування у допризовної та призовної молоді високої патріотичної свідомості, готовності до виконання конституційного обов’язку щодо захисту національних інтересів держави, служби в Збройних силах України.                 Обмін досвідом, викладачі предмету  ЗОШ №3, СШ №5, ЗОШ №9 імені І.А. Зубковського

2. Підготовка та проведення виховних заходів  до Дня українського козацтва, Дня захисника України, Дня збройних сил  України. Логащук О.О.,  вчитель предмета «Захист Вітчизни», ЗОШ №1 імені Панаса Мирного                  

3.Про підсумки проведення міської та участь у обласній Спартакіаді школярів. Фісик В.М., провідний спеціаліст відділу освіти.  

фізичної культури | Views: 1077 | Added by: shkola9 | Date: 20.09.2018 | Comments (0)

Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz