Thursday, 25.04.2024, 18:43
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2022 » February » 9 » Екскурсії до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту
13:33
Екскурсії до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

Протягом восьми днів у музеї історії Миргорода та трагедії Голокосту при Миргородській спеціалізованій школі І – ІІІ ст. № 5 проводились тематичні екскурсії до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, який відзначається у всьому світі з 27 січня 2005 року. У цей день в 1945 році війська 1-го українського фронту увійшли до нацистського табору смерті Освенцим (Аушвіц). Цей табір став у сучасному світі символом нацистських злочинів.

11 груп екскурсантів мали можливість дізнатися, що Голокост – це переслідування та масове винищення нацистами євреїв під час Другої світової війни. Жертв знищували лише за етнічну приналежність

Бабин Яр – це місце пам’яті, яке стало відомим на весь світ символом нацистських злочинів проти цивільного населення під час Другої світової війни, символом Голокосту. Тут протягом лише двох днів 29 – 30 вересня 1941 року нацистами було вбито  33 771 людину.

У кожному місті був всій «Бабин Яр».

Масове знищення єврейського населення Миргорода здійснювалося за усталеним сценарієм. На вулицях міста з'явився наказ комендатури про необхідність усім єврейським сім'ям зв'явитися 28 жовтня 1941 року на базарну площу з усіма їхніми цінностями та продуктами харчування на 2–3 дні. У разі невиконання наказу – розстріл.

            Приречених на смерть людей зігнали в колону і повели на розстріл центральною вулицею  до протитанкового рову на північній околиці міста (нині район санаторію Гоголя). В колону були зігнані євреї – жінки, діти і літні люди. Того дня були розстріляні понад 200 осіб єврейського походження. Серед жертв були цілі родини Волкових, Бруксманів, Прусів, Худомлінських і багато інших.                                                                          Розстріл євреїв Миргорода здійснювали солдати 3-го батальйону 190-го піхотного полку 62-ї піхотної дивізії разом з українською поліцією.

Речі миргородців, виявлені під час ексгумації на місці масового поховання

Такі ж самі розстріли євреїв відбувалися у «Козачому Ярі» м. Хорол, «Засульському Ярі», що неподалік Лубен, «Пироговій Леваді», неподалік Пирятина та багатьох інших містах і селах.

Слід відзначити, що в нашому шкільному музеї систематично проводяться екскурсії для різних вікових груп: для молодших школярів, для підлітків, старшокласників і для дорослих.

Так, протягом двох тижнів, у вересні 2021 року були проведені незабутні уроки національної пам’яті  до 80-річчя трагедії Бабиного Яру для учнів закладів освіти Миргородської міської територіальної громади. Перед присутніми своїми спогадами поділилася в’язень табору смерті «Освенцим»  Єрошенко Парасковія Тихонівна

Зустріч з в'язнем табору Освенцим Єрошенко Парасковією Тихонівною

За ініціативи нашого музею була проведена цікава подорож до Бабиного Яру під назвою «Марш пам’яті». 50 миргородських дітей пройшли «дорогою смерті», якою вели нацисти на розстріл євреїв київськими  вулицями у 1941 році та вшанували їх пам'ять.

Наш музей постійно поповнюється документами, матеріалами та експонатами які ми збираємо під час подорожей та зустрічей

Ми щасливі з того, що в нас є такий музей, який з радістю зустрічає своїх відвідувачів та допомагає у вивченні рідної історії, якою б складною і трагічною вона не була.

Маємо велику надію, що ті, хто побував на наших екскурсіях, назавжди їх запам’ятають і зроблять усе,   щоб ця страшна трагедія  більше ніколи не повторилася.

 

 

Екскурсоводи музею історії  Миргорода та трагедії Голокосту                       Хижа Мілена, Тибій Карина

 

Просмотров: 381 | Добавил: kozlovga803017 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  February 2022  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz