Friday, 29.03.2024, 14:17
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2018 » December » 10 » Фізичне виховання засобами гри
16:18
Фізичне виховання засобами гри

 

      Рухливі ігри є одним із важливих засобів фізичного виховання дітей дошкільного віку. Вони задовольняють потребу організму дитини в русі, сприяють збагаченню її рухового досвіду, закріплюють вміння та навички основних рухів ходьби, бігу, стрибків, рівноваги тощо. Саме цій темі було присвячене засідання методичного об’єднання інструкторів з фізкультури, яке відбулося 6 грудня у ДНЗ №2 «Оленка» (завідувач Горбенко Т.Ф.). Про напрями удосконалення змісту фізичного виховання дітей дошкільного віку за допомогою ігрових засобів у даному закладі розповіла інструктор з фізкультури Пивовар М.В. Вона наголосила, що цінність рухливих ігор у тому, що вони сприяють розвитку таких фізичних якостей, як швидкість, спритність, витривалість тощо. Спільний інтерес, викликаний грою, об’єднує дітей у дружний колектив.

   Важливо було згадати методику організації та проведення фізкультурних свят і розваг, обов’язковою умовою яких є використання рухливих ігор, естафет, вправ та ігор спортивного характеру, вправ на фізкультурних тренажерах.

     У практичній частині засідання присутні переглянули сюжетно - ігрове заняття в середній групі «Сонечко» «Прогулянка мишенят» з використанням ігрових атрибутів: парашута, стрічок, шишок, горіхів, «кукурудзи», сніжинок. Діти вчилися балансувати руками і рухомим предметом, показали вміння підлазити під предмет, що рухається. Веселою та продуктивною видалася прогулянка «мишенят».

       Ефективним був «круглий стіл» з учасниками МО за темою «Організація та методика проведення рухливих ігор в умовах сім ї». Марина Валеріївна запропонувала декілька варіантів рухливих ігор, які можна провести з дітьми вдома. Присутні мали змогу розповісти про дитячі ігри свого дитинства.

І наостанок, кожен педагог висловив слова вдячності за проведений захід.

 

Л.М. Гречка,

методист відділу освіти

Миргородської міської ради

     

Просмотров: 460 | Добавил: shkola9 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  December 2018  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz