Friday, 26.04.2024, 20:06
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2016 » May » 24 » Формуємо позитивний імідж дошкільного навчального закладу
08:02
Формуємо позитивний імідж дошкільного навчального закладу

Формуємо позитивний імідж дошкільного навчального закладу

                                         Імідж – це мистецтво управляти враженнями                                                          Е.Т.А. Гофман

      Саме цій темі був присвячений семінар – практикум керівників ДНЗ, що відбувся 18 травня 2016 року на базі дошкільного навчального закладу №11«Теремок». У заході взяли участь завідувачі, вихователі-методисти дитячих садків міста, методисти міського методичного кабінету відділу освіти, голови батьківських комітетів  усіх вікових груп  дошкільного закладу.

     З доповіддю - презентацією «Формуємо позитивний імідж ДНЗ» виступили завідувач Ботвіновська О.В. та вихователь - методист  Саличіна С.О. Вони виділили складові показники формування позитивного іміджу,  розкрили його теоретичні та практичні основи, визначили подальшу стратегію формування позитивного іміджу  дитячого садка.  

      Успішний керівник – успішний заклад. Цей вислів точно характеризує  ДНЗ №11«Теремок» та його завідувача – Ботвіновську Оксану Володимирівну. Як успішний менеджер, вона  сформувала працездатний, згуртований, творчий колектив, команду однодумців. Професіонал високого рівня, компетентна, креативна, соціально активна, швидко і гнучко реагує на зміни в суспільному і педагогічному житті, користується авторитетом серед колег, батьків, громадськості. Усі ці якості  впливають на формування  позитивного іміджу закладу, яким вона керує.   

     Дошкільний навчальний заклад №11 «Теремок» комбінованого типу працює у пріоритетному фізкультурно - оздоровчому напрямі, має статус  «Школа сприяння здоров’ю». Тут  створені  прекрасні умови, оптимальне предметно - розвиваюче середовище для гармонійного розвитку, навчання і виховання дошкільників. Просторі, світлі кімнати,  зручні меблі, естетично оформлені ігрові та навчальні зони, різноманітні іграшки, дидактичний, сенсорний, спортивний  матеріал. Милує око озеленення  приміщення, ігрових майданчиків.   Велику роль створенні затишку, облаштуванні груп, спалень, коридорів відіграють вихователі, помічники вихователів та батьки малечі. У дитсадку працюють висококваліфіковані спеціалісти,справжні майстри своєї справи,  яких відрізняє материнське, турботливе ставлення до дітей, інноваційний підхід до організації життєдіяльності дошкільників. На високому методичному рівні здійснюється і  навчально - виховний процес. У цьому учасники семінару переконалися, переглянувши організовану навчальну діяльність у різних вікових групах: міні-заняття з пізнавального розвитку «Політ у космос» (середня група» Гвоздичка», вихователь Якименко С.М.), міні - заняття з логоритміки «Урок тітоньки Сови» (логопедична група,  вчитель - логопед Короленко Т.П.), заняття з мовленнєвого розвитку з використанням коректурних таблиць «Ой, настала вже Весна - веснянка»  (середня група  «Дзвіночок», вихователь Стеценко Г.І.), міні – заняття з художньої праці  «Виготовлення ляльки – мотанки» (старша група «Малинка», вихователь Рожковська І.М.). У дружному тандемі працює дошкільний заклад із родинами вихованців. Усіх присутніх розчулила спортивна розвага  за участю батьків «Подорож до лісу» (молодша група «Конвалія», інструктор з фізичного виховання Вороніна Н.В.).

       З великим інтересом учасники семінару переглянули створений педагогічним колективом відеофільм «Моя країна – Україна. Народна іграшка  лялька – мотанка», який подано для участі у міському конкурсі на кращий освітній проект у роботі з дошкільниками.

        Має дошкільний навчальний заклад №11 «Теремок» значні  особисті досягнення, визнання на міському, обласному та державному рівні. Як  «Школа сприяння здоров’ю» заклад став переможцем ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу – захисту сучасної моделі навчального закладу «Школа сприяння здоров’ю», переможцем Всеукраїнського конкурсу на кращий веб – сайт ( ІІІ місце) та  Всеукраїнського конкурсу інноваційних технологій. Отримали визнання та були надруковані  в журналі «Дошкільне виховання» статті та методичні розробки вихователя Якименко С. М. та інструктора з фізичного виховання Вороніної Н.В.  На високому рівні в дошкільному закладі пройшов обласний семінар - практикум для методистів міських і районних методкабінетів  «Впровадження інклюзивної освіти в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах».  Нині, за спонсорської допомоги народного депутата Кишкаря П.М.  та бюджетних коштів  міської влади,  проводиться модернізація плавального басейну.  Оновлений басейн зможе прийняти не тільки вихованців дитячого садка, а й надати послуги для відвідання учням і вихованцям СШ №5, гімназії імені Т.Г. Шевченка, НВК «Гелікон», ДНЗ №2 «Оленка».         

          Створення позитивного іміджу сучасного дошкільного закладу -  складний, безперервний процес, результат якого - розширення,   модернізація  і спеціалізація освітніх послуг, постійний професійний розвиток педагогів, удосконалення матеріально - технічного і науково – методичного оснащення, максимальне задоволення потреб громадськості у дошкільній освіті.

     Успіх – це нагорода за минуле, радість від теперішнього,  енергія для майбутнього. У кожного свій шлях до успіху, але для більшості – це результат наполегливої праці , великої відповідальності та віри в свою мрію.

 

Силко В.П., методист методичного кабінету відділу освіти Миргородської міської ради

Переглянути презентацію

 

Просмотров: 1869 | Добавил: furmanpost | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  May 2016  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz