Friday, 26.04.2024, 18:38
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2014 » March » 5 » Формування життєвих навичок підлітка
12:28
Формування життєвих навичок підлітка

Успішна соціалізація підлітків у сучасному світі

            28 лютого 2014 року на виконання плану ММК та плану міського громадського об’єднання «Трикутник» методичним кабінетом відділу освіти Миргородської міської ради було проведено науково-практичну конференцію «Формування життєвих навичок підлітка як запорука успішної соціалізації». Намагаючись пояснити значення формування життєвих навичок школярів як умови комфортного перебування у повсякденному житті та у вирішенні проблем, що виникають у будь-якій життєвій ситуації, виступаючі намагались надати практичні рекомендації щодо правил поводження  учасників навчально-виховного процесу у ситуації прояву насилля, сприяти розвитку навичок прийняття рішення і рішення проблем.

            У своїй вступній промові начальник відділу освіти Миргородської міської ради Колибельнік Т.М. наголосила на важливості піднятого на конференції питання, акцентувала увагу на тому, що саме дорослі своїм позитивним прикладом повинні дати дітям можливість зрозуміти правильну лінію поведінки у спілкування з однолітками та старшими людьми.  Білецька Р.О., методист методичного кабінету відділу освіти, розповіла про життєві навички як шлях до підвищення активності молоді, формування громадянської позиції.  Про виховання життєвих навичок як форми соціалізації та про конкретні дії дитини, що стикнулася із жорстокістю, говорила спеціаліст відділу у справах спорту, сім’ї та молоді Сташук А.Р.  Вона підготувала для загальноосвітніх навчальних закладів буклети «Школа – простір без насильства» та «Сім’я – простір без насильства», у яких подані правила безпеки дитини в оточуючому її світі. Хабоша Л.В., методист ЦЕВ, ознайомила присутніх із особливостями формування життєвих навичок у позашкільній освіті.

            А в практичній частині конференції для учасників заходу були проведені тренінгові заняття «Кроки до прийняття правильного рішення». Їх провели практичний психолог ДНЗ №11 «Теремок» Таран Л.А., практичний психолог Миргородської гімназії імені Т.Г. Шевченка Баніт С.Г. та соціальний педагог СШ №5 Неводнича Т.В.

            Усі учасники науково-практичної конференції отримали багато корисної інформації та практичні поради щодо формування життєвих навичок підлітка, які є запорукою успішної соціалізації.

 

Шевченко І.В., методист методичного кабінету

відділу освіти Миргородської міської ради

Просмотров: 758 | Добавил: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  March 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz