Saturday, 20.04.2024, 10:41
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2023 » March » 30 » ІНТЕГРАЦІЯ МЕДІАОСВІТИ В ОСВІТНІЙ ПРОСТІР ДОШКІЛЬНОГО ЗАКЛАДУ
14:11
ІНТЕГРАЦІЯ МЕДІАОСВІТИ В ОСВІТНІЙ ПРОСТІР ДОШКІЛЬНОГО ЗАКЛАДУ

    Середньостатистична дитина вже з двох років перебуває під впливом інформаційного потоку, який надходить з телевізора, у три — виявляє доволі стійкі уподобання у виборі мультфільмів, а до п’яти років починає оволодівати комп’ютером. Ці ресурси несуть стільки інформації, що її складно опанувати навіть дорослому, що вже й казати про дитину. Запорукою становлення особистості, здатної активно й безпечно функціонувати в сучасному медіапросторі, є медіаосвіта.

Як сформувати в дітей медіаграмотність в умовах дошкільного закладу – це питання обговорювали 28 березня 2023 року директори та вихователі-методисти (відповідальні за дошкільну ланку у структурних підрозділах) закладів дошкільної освіти Миргородської міської територіальної громади під час постійно діючого семінару-практикуму, спікерами якого були педагоги ЗДО № 10 «Веселка». Левченко Н.Г., директор закладу, зазначила, що оптимально організована медіаосвіта в закладі дошкільної освіти забезпечує загальнокультурне зростання дорослих, навчання їх медіаграмотності та відкриває можливості для інтелектуального й особистісного розвитку дітей, допомагає навчити усвідомлено сприймати, критично осмислювати та інтерпретувати медіатексти.

Підгрунтям для організації медіаосвіти дітей є компетентність дорослих— педагогів і батьків. Харіна В.А., вихователь-методист закладу, провела з учасниками заходу тренінг «Медіаосвіта-виклик сьогодення», метою якого було:

  • підвищити рівень поінформованості з медіаосвіти, медіа грамотності та інформаційної безпеки у присутніх;
  • мотивувати розвивати нові медіаосвітні компетентності;
  • формувати вміння протистояти пропаганді і маніпуляції;
  • удосконалювати вміння критичного і творчого мислення у процесі вирішення професійних завдань.

А Яценко С.С., вихователь ЗДО № 10, презентувала досвід роботи щодо інтеграції медіаграмотності в освітню діяльність за програмою «Впевнений старт», що зачіпає такі проблеми, як роль спілкування в житті людини, громадянські права та обов’язки, моделювання багатоманітних соціальних ситуацій. Цікавою була інформація щодо організації соціально-ігрового проєктування візитівки групи, під час якого діти рекламували свою групу, брали активну участь у створенні сюжету відеоролика, підбирали локацію, музичний супровід. На завершення Світлана Сергіївна продемонструвала роботу з QR-кодами, за допомогою яких присутні змогли перейти на портал «Впевнений старт» (https://vstart.com.ua) для перегляду інформації щодо використання дидактичних ресурсів у роботі з дітьми дошкільного віку.

Отже, медіа стають комплексним засобом освоєння дітьми навколишнього світу, а медіаосвіта — основою формування нового типу культури особистості.

 

Матеріали заходу можна переглянути за покликанням: https://drive.google.com/drive/folders/1t73QOC63SXTHcin8-D32Em5baXGqLu7T?usp=sharing

Любов Гречка,

консультант КУ ЦПРПП

Миргородської МР

Просмотров: 171 | Добавил: kozlovga803017 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  March 2023  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz