Friday, 29.03.2024, 04:28
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2013 » October » 14 » Я – європеєць
15:34
Я – європеєць

Я – європеєць

У вересні-жовтні цього навчального року проходив відбірковий (міський) етап Всеукраїнського конкурсу есе «Я - європеєць», який має на меті привернення уваги до розвитку українсько-литовських відносин у різних сферах суспільного життя, пропаганду європейських цінностей, демократичних принципів державного устрою, розвиток у дітей і молоді активної життєвої позиції.

Оригінальними і цікавими були думки учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Миргорода. Школярі продемонстрували свої літературні здібності, довели, що вони розуміють права і свободи людини та готові до участі у суспільному, культурному та міжнародному житті країни.

Тож маємо нагоду познайомитись із кращими роботами учасників конкурсу. Це роботи Дєдкової Ольги, Юрової Надії, Дерев’янко Юлії та Марцинковської Анастасії.

***

           Я – європеєць. Я – дитина сучасного світу, яка не забуває історію своєї країни, шанує рідну мову, не принижуючи інші. Я знаю свою культуру і, водночас, не цураюся культур народів, що населяють нашу планету.

Так, я патріот. І вголос можу заявити на весь світ: «Люблю свою Україну!» Мені ніколи не спаде на думку критикувати країну-побратима, адже я – європеєць!

Я – європеєць і однаково поважаю всі релігії на Землі. Кожна з них формувалася сторіччями, відданість їм  доводилася і буде доводитися багатьма поколіннями нащадків, які з упевненістю можуть сказати: «Я вірю у свого бога, якого обрав сам. Тож нехай інші теж обирають. Я зробив свій вибір за покликом душі, як і сотні тисяч інших людей, бо це моє невід’ємне  право». Так, я поважаю права і закони, виконую їх, бо знаю: у Європейській державі закони стоять на варті життя та спокою її громадян.

Я – європеєць, і я однаково добре ставлюся до представників усіх націй і меньшин, бо знаю, що в цивілізованій, культурній країні немає місця нацизму і дискримінації. Хоч ти афроамериканець, хоч ти єврей, хоч ти українець, ти друг для мене, і я завжди протягну тобі руку допомоги.

Я – молодий європеєць і мрію здобути гарну освіту, якісно виконувати роботу і гідно прожити життя, тому що хочу бути корисною для своєї країни і для всього світу. У моєму серці й голові живуть талант та ідеї, якими я планую поділитися з іншими, щоб зробити світ кращим.

Я – європеєць і тому поважаю природу й екологію і ніколи не дозволю собі викинути папірець не на смітник. Мене обурюють замулення водоймищ, забруднення повітря і вирубування лісів. Відомо, що сучасні розробки дозволяють створювати екологічно чисті заводи та фабрики, які необхідно будувати в усіх країнах, щоб зберегти для нащадків здорову планету. Я впевнена, що природа й людина можуть і мусять існувати у злагоді й гармонії, не руйнуючи, а доповнюючи одне одного.

Я – європеєць і хочу володіти декількома мовами й зміцнювати міжнародні зв’язки, бо впевнена, що майбутнє – за співпрацею і довірою всіх держав світу. Багатий досвід спілкування з американськими волонтерами  переконав мене в необхідності створення дружніх зв’язків, укріплення довіри і злагоди між країнами. Також на нашій планеті все більшої популярності набувають волонтерство та благодійність. Ми, європейці, розуміємо  їх необхідність. Людина може називатися «Розумною», якщо вона дбає не тільки про себе, а й дарує добро і тепло своєї душі тим, хто цього потребує.  Я мрію подорожувати, пізнавати щось нове, цікаве та незвичайне, мрію здобути досвід і поділитися ним.

Я – європеєць, тому відкрита для нових знайомств та починань, досліджень і знань. Я вірю, що кожна людина може досягти всього, чого забажає. Треба впевнено рухатися до своєї мети, не зважаючи на всі труднощі та перешкоди, що траплятимуться на шляху.

Я – європеєць, і я люблю життя. І тільки від нас залежить, марним чи корисним, щасливим чи нещасливим воно буде. Тільки ми втілюємо мрії в реальність. Тільки ми створюємо світ навколо нас.

Ми – Європейці!

                                                                                                                                                          Дєдкова Ольга, учениця 11-ого класу                                                                                                                                                      Миргородської гімназії імені Т.Г. Шевченка

 

***

             Яке ж це щастя, що я – європейка! Наша велична столиця стоїть поруч із такими гігантами, як Берлін, Вільнюс, Відень, Париж, Варшава. Хтось, може, скаржиться на Україну духовну, я ж – ні. Наші найстаріші університети, церкви, костьоли, наші мальовничі Карпати відомі по всьому світу і гідно тримають марку країни.

            Мені всього 16 років. Але я вже зайняла активну громадську позицію та підтримую вступ України до Європейського Союзу. Я хочу, аби в нашій країні панувала демократія та рівність усіх прошарків населення. І почну з себе. Моя майбутня професія – журналіст або перекладач. Як перекладач я здійснюватиму культурний обмін між державами у сфері літератури, можливо, допомагатиму політикам знайти спільну мову, і робитиму це із задоволенням. Як журналіст я дотримуватимуся правил чесної журналістики, не напишу ні слова брехні та завжди нещадно викриватиму недоліки суспільства і влади, аби допомагати Україні змінюватись на краще.

            Я дуже хочу, аби сучасне покоління зрозуміло, , що саме нам вершити далі історію, виховувати вільних людей, які вже не зазнають соціального тиску та матимуть доступ до кращих умов життя. Удосконалимо цей світ разом!

                                                                                                                                                            Юрова Надія, учениця 11-ого класу                                                                                                                                            Миргородської гімназії імені Т.Г. Шевченка

 

***

            «Україна – серце Європи…» Безсумнівно, цей вислів знає кожен. Та як часто Ви замислювалися над змістовністю цієї фрази?

            Я вважаю, що, насамперед, наша Батьківщина є європейською державою не лише тому, що її територія – центр Європи, а й тому, що українці – одна з найдавніших націй світу, яка завжди відстоювала свою свободу та незалежність. Ми називаємо себе європейцями не завдяки географічному розташуванню, а завдяки національному самоусвідомленню, прогресивності, патріотизму.

                                                                                                                                                      Деревянко Юлія, учениця 11-ого класу                                                                                                                                                                     ЗОШ №1 імені Панаса Мирного

 

***

            Я – патріот своєї держави, вірю, що наша країна – це те місце, де можна розвиватися і здійснювати бажання!

            Для своїх 15-и років я багато що зробила і надалі не зупинятимусь на досягнутому. Постійно беру участь у суспільно-культурному житті мого міста та області, маю активну життєву позицію, знаю, чого прагну від життя, цілеспрямовано йду до своєї мети і мрію про щасливе майбутнє нашої держави! Я зрозуміла якщо нічого не робити, стояти на місці, не використовувати всі можливості і не брати усе від життя, то доля подарує мені сірі будні, де я розчинюсь у світі тіней та смутку. Тому я наполегливо працюю, здобуваю поки що середню освіту, а надалі буду здобувати вищу, приношу користь нашій державі та планую відвідати різні країни, щоб розширювати свій кругозір.

            Україна знаходиться у центрі Європи, і я сміливо, після подорожей містами Європи, з гордістю зможу заявити: «Я – європейка і пишаюся цим!» А ще б я дуже хотіла, щоб врешті-решт інтеграція України в Європу і Євросоюз відбулася і українці зажили гідним життям, бо ми того варті.

                                                                                                                                         Марцинковська Анастасія, учениця 10-ого класу                                                                                                                                            ЗОШ №1 імені Панаса Мирного

Просмотров: 2818 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 2.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  October 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz