Saturday, 27.04.2024, 04:33
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2014 » April » 3 » Як креативили у «Геліконі»
09:56
Як креативили у «Геліконі»

       «Найтонші джерельця, з яких наповнюється ріка єдності навчання й виховання, — це бажання дитини вчитися,» - ці слова В.О. Сухомлинського стали епіграфом до засідання семінару заступників з навчальної та виховної роботи, яке відбулося 26 березня 2014 р. у НВК (днз-знз) «Гелікон».

       Всупереч народному прислів’ю «Можна привести коня до води, але не  можна  змусити його напитися», учитель повинен не тільки привести учня до джерела  знань, а й організувати  роботу так, щоб останній захотів сам здобути ці знання. Своїм досвідом щодо зазначеного питання і ділився педагогічний колектив НВК, детально висвітлюючи всі аспекти теми семінару: «Різноманітність форм і методів розвитку навчальної мотивації як один із напрямків підвищення якості навчально-виховного процесу».  

        Д. Дідро говорив: «Людина,  що  не  знає  нічого,  може  навчитися, справа тільки    в  тому, щоб  запалити  в  ній бажання  вчитися».  Про прийоми розвитку навчальної мотивації та результативність їх використання розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи НВК Кошельнікова Л.А. Вона зазначила, що за останні роки зросла кількість геліконівців, які презентують свої роботи МАН на міському рівні (11 робіт);  у цьому році учні НВК отримали  16 призових місць у ІІ етапі Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін (три роки тому – лише 6). Людмила Андріївна розповіла про напрямки виховної системи закладу «Проектуємо особистість разом», презентувала традиційні заходи закладу та запросила всіх присутніх на «Кольорові ігри», що проводяться щоквітня. Практичний психолог Смірнова Т.Г. детально ознайомила педагогів із системою роботи щодо складання планів діяльності класних колективів на основі психолого-педагогічного діагностування.

        Присутні також мали змогу переглянути відеофрагменти уроків з використанням різноманітних форм і методів розвитку навчальної мотивації (математика, 3 клас – учитель Синельник В.М.; англійська мова, 7 клас – учитель Ярмоленко Н.А.; правознавство, 9 клас – учитель Полтавська Д.А.; основи здоров’я, 5 клас – учитель Дюдюк Л.І.). Із захопленням заступники директорів працювали у групах щодо створення «артефактів» у Музей «Зустріч весни в Україні», адже саме таке завдання було поставлене керівником гуртка  Матвієнко О.В. для всіх присутніх на засіданні гуртка з народознавства. Та найвище творче піднесення отримали всі, хто потрапив до Остапенко Л.І. на майстер-клас з виготовлення писанки. Адже вони самостійно створили справжні шедеври українського декоративно-прикладного мистецтва. Не даремно епіграфом до цього дійства було взято слова: «Поки люди пишуть писанки – в світі панує мир».

            Наприкінці учасники семінару провели рефлексію та розробили методичні рекомендації щодо розвитку навчальної мотивації. Позитивні емоції та враження отримали як організатори', так і гості заходу.

 

Кошельнікова Л.А., заступник директора з НВР НВК (днз-знз) «Гелікон»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Просмотров: 610 | Добавил: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  April 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz