Saturday, 27.04.2024, 03:47
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2021 » May » 18 » Хай квітує дерево родинне
08:53
Хай квітує дерево родинне

                Сім’я  завжди була основою суспільства. Особиста сила людини безпосередньо залежить від сили її роду.  Справжня сім'я робить людину більш згуртованою, душевною, стійкою до різних соціальних негараздів. Щоб сім'я була дійсно родиною, а не просто зібранням родичів, необхідні сімейні традиції. Бути  впевненим у житті може тільки той, хто пам’ятає і шанує своїх пращурів та їхні звичаї. Молоді сім’ї будують нові традиції на фундаменті переданих їм із дитинства звичаїв та родинних святкувань. Сімейні свята благотворно впливають на сімейні стосунки між батьками і дітьми особливо.Вони слугують своєрідним оберегом, допомагають виживати, особливо в періоди потрясінь, катаклізмів, економічних криз, вимушених переїздів… Навіть видозмінюючись, можливо, стаючи трохи скромнішими і раціональнішими, вони все одно захищають сімейний човен від штормів та негоди. Коли сьогодення складне, а майбутнє непевне, традиції сприяють сімейному порозумінню, впевненості, що в найскрутнішу хвилину рідні будуть поруч. 

                   Слова святість і  свято одного кореня.  Родине свято  - це свято душі. Саме під час родинного спілкування дітьми засвоюються основи моральності, духовності і милосердя. Це добре розуміють педагоги  Центру естетичного виховання. І в квітні -травні місяцях до міжнародного Дня сім’ї організували та провели серед вихованців центру місячник «Хай квітує дерево родинне». Впродовж місяця гуртківці готували та розміщували у соціальних мережах відеоролики де виконували поезії, пісні на родинну тему, презентували родинні світлини. Організатор  дистанційного заходу Л.І. Заливча   зробила підбірку відео на тему звичаїв, традицій, етнічних особливостей національного вбрання  та опублікувала їх на сторінках колективів із метою урізноманітнення знань вихованців та їх родин щодо української автентичності. Активно взяли участь у дистанційному заході вихованці НСЕВ Соняшник- керівник О.В. Алексієнко, ЕТМ Перлинка -керівник Л.І.Заливча, ВІА Світ-керівник В.М. Білобров, фольклорного гуртка Калинове намисто-керівник Ю.В. Манофа та літературного гуртка Живе слово- керівник В.Г. Чемара. Кожен учасник заходу у своїх публікаціях намагався поділитися теплом свого родинного затишного вогника, намагаючись збагатити наші будні яскравими намистинками своєї неповторної харизми родинних традицій. 

Не   турбуйтесь, якщо у вашій родині ще мало традицій. Чудово те, що ви можете започаткувати їх у будь-який час, у будь-якому місці. Намагайтеся частіше збирати ваших рідних і близьких для приємного проведення часу. Нехай у кожній родині панує щастя, любов, розуміння, злагода, сімейне тепло та затишок!

Просмотров: 426 | Добавил: Nata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  May 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz