Saturday, 20.04.2024, 05:03
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2017 » February » 20 » Книжка – вихователь і учитель
15:24
Книжка – вихователь і учитель

Книжка – вихователь і учитель

     Більшість педагогів, які працюють із дітьми, розуміють неоціненну роль книжки в житті людини, як і те, що застосування формального підходу до ознайомлення дітей з літературними творами мінімізує, а то й зводить нанівець їх виховний і розвивальний вплив. Як побудувати роботу з книжкою так, щоб допомогти дошкільнику винести зі спілкування з нею важливі життєві уроки?

      Це питання обговорювали учасники методичного об’єднання вихователів, яке відбулося у лютому  в ДНЗ №2 «Оленка» на тему «Книжка – вихователь і учитель, або Як виховати любов до книжки, прилучити дітей до читання».

      Педагогічний колектив закладу презентував свою діяльність та результативність роботи з дітьми щодо створення розвивального читацького середовища в закладі, підвищення професійного рівня педагогів, цікавих форм роботи з дітьми та   родиною для виконання завдань  з  художньо- естетичного розвитку.

     Плідною є робота творчої групи «Магія мови», керівник Різніченко О.В. Саме завдяки творчості педагогів стало традиційним відзначення Дня української писемності і мови – це свята з дітьми старших груп, різноманітні заходи з колективом – вікторини, тренінги тощо в цей день. Кожного року проводяться свята до Дня народження Т.Г.Шевченка, літературні ранки,  присвячені творчості дитячих письменників: Г.Бойка, Н.Забіли, В.Сухомлинського. Тематичні розваги  «Батько й мати два сонця гарячих», «Сплетемо вінок казковий українській нашій мові», конкурси на кращого знавця української мови склали своєрідний марафон, на якому можна  побачити,  наскільки добре діти знають твори  сучасних  авторів,  володіють українським мовленням.

      Цікавою та багатогранною є співпраця дошкільного закладу з міським  літературним об’єнанням «ДієСлово». Було організовано зустрічі колективу з  членами об’єднання: Ларисою Гараган, Людмилою Марковою, Аліною Шаніною,  Анатолієм Сазанським, Наталією Харасайло,  Маргаритою Олійник – Локай.

       В межах роботи методичного об’єднання учасники мали змогу переглянути літературно-творчий проект «Словограй» за творчістю українського дитячого поета і письменника І.П.Січовика, який підготувала та провела  вчитель-логопед Різніченко О.В. Подорожуючи сторінками книг  письменника,  діти та присутні з захопленням занурювалися в цікаві види роботи з художнім словом автора, а допомагали це зробити сучасні  інформаційні технології.

     Проведений тренінг вихователем-методистом Горєловою В.Ю. «Засоби логіко-емоційної виразності читання. Мовні такти і паузи» допоміг учасникам зрозуміти необхідність постійного професійного зростання та розвивати в собі уміння використовувати в освітньому процесі засоби логіко-емоційної виразності читання.

      Під час обговорення та підведення підсумків учасники високо оцінили роботу колективу щодо використання літературної діяльності в освітньому процесі. Методичним об’єднанням вироблені рекомендації для дошкільних закладів міста:

1. Забезпечувати пошук ефективних шляхів у вихованні любові до книжки, прилученні дітей до читання.

2. Визначитися з завданнями інтегрованих підходів до використання літературних творів у освітньому процесі.

3. Створювати сприятливі умови для впровадження сучасних технологій по використанню художньої літератури.

4. Залучати батьків до виховання в дітей любові до книжки,  до читання.

Інформацію підготувала Горбенко Т.Ф., завідувач ДНЗ №2 «Оленка»

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

     

Просмотров: 703 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  February 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz