Friday, 29.03.2024, 01:06
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2014 » April » 1 » Конференція дошкільних працівників
17:54
Конференція дошкільних працівників

          В останні дні  березня  на базі НВК «Гелікон» відбулась науково - практична конференція «Впровадження програми розвитку дитини дошкільного віку «Українське  дошкілля» в роботу ДНЗ міста».  У конференції взяли участь більше 60 педагогічних працівників навчальних закладів міста: керівники ДНЗ, вихователі, вчителі - дефектологи, інструктори з фізичного виховання, музичні керівники ДНЗ, а також вчителі 4 – х класів початкової школи загальноосвітніх навчальних закладів міста.

       Відкрила конференцію начальник відділу освіти Миргородської міської ради Колибельнік Т.М. У вітальному слові Тетяна Миколаївна наголосила на важливості здобуття дошкільної освіти наймолодшими  громадянами нашої країни.

      Методист ММК Силко В.П. представила Програму розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля», розкрила її структуру, мету, завдання та змістове наповнення. Програма  має гриф МОН, відповідає вимогам Базового компоненту дошкільної освіти (державні освітні стандарти), рекомендована для використання в роботі дошкільних навчальних закладів. Програма відповідає стратегічним завданням дошкільної освіти, синтезує історичні надбання, нові досягнення теорії та практики дошкільної освіти, актуальні суспільні вимоги до неї, забезпечуючи гармонійний розвиток дитини. 

     У своїх виступах педагоги - дошкільники заявили про готовність  працювати за новою Програмою, про свідоме розуміння її сутності, обізнаність зі структурою та змістом, налаштованість на продуктивну роботу, новаторство, ініціативу та творчість.  

     Для успішної реалізації Програми розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля» потрібне сучасне предметно – розвиваюче середовище, оптимальні умови для повноцінного розвитку дитини, набуття нею знань, умінь і навичок, формування життєвої компетентності. Про це у своєму виступі наголосила Горєлова В.Ю., вихователь-методист ДНЗ №2  «Оленка».

      Ранній вік – перша сходинка в житті дитини. Які освітні завдання визначені програмою, яке змістове наповнення роботи з найменшими вихованцями, як реалізуються вимоги програми  в дошкільному навчальному закладі розповіла  Скляр С.О., вихователь ДНЗ №12 « Світлячок».

Значна увага в програмі надається фізичному розвитку дошкільників, формуванню навичок здорового способу життя та основ безпеки життєдіяльності. Фізичний розвиток дошкільників – один із напрямків роботи  ДНЗ №11 «Теремок» - «Школи сприяння здоров’ю». Саме про це розповіла інструктор з фізичного виховання ДНЗ №11 «Теремок» Вороніна Н.В.,  поділившись досвідом роботи із присутніми.

У розділі програми «Соціально - моральний розвиток» викладено завдання та зміст роботи з формування моральних якостей,  духовного виховання, основ правової культури,  виховання загальнолюдських цінностей. Про це та про досвід  роботи з цього питання розповіла вихователь ДНЗ № 5 « Сонечко» Солонець І.М.

Широко представлено в програмі пізнавальний та мовленнєвий розвиток  дошкільників. Роботу з цих важливих напрямків презентували директор  НВК «Гелікон» Карач І.А. та вихователь - методист Парфенчик Н.І.

    Художньо – естетична лінія розвитку  розкрита  у розділі «Художньо-естетичний розвиток», який складається з   підрозділів «Художня література», «Образотворча діяльність», «Музична  діяльність».  Як здійснюється ця робота в ДНЗ №10 «Веселка», який працює в пріоритетному художньо - естетичному напрямку,  розповіла  Усач Т.І., вихователь - методист ДНЗ №10 « Веселка»

     Завдання, які стоять перед дошкільним навчальним закладом у розвитку, навчанні і вихованні дошкільника, дитячий садок  реалізує у тісній співпраці з сім’єю. Про спільну діяльність педагогів і батьків, сучасні  форми роботи  з  родинами вихованців  показала у відео  Саличіна С.О, вихователь - методист ДНЗ №11 «Теремок» .

   Закінчилась конференція виробленням і прийняттям методичних рекомендацій, які націлюють на подальшу ефективну  роботу дошкільних навчальних закладів відповідно до  Програми розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля».

   Методист ММК    Силко В.П.   

 

 

 

 

 

 

 

-center

Просмотров: 556 | Добавил: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  April 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz