Friday, 26.04.2024, 14:03
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2018 » March » 14 » Краща ідея дружнього до дитини міста
17:32
Краща ідея дружнього до дитини міста

Краща ідея дружнього до дитини міста

     Турбота про розвиток  кожної дитини та піклування про  її майбутнє завжди перебуває у центрі уваги освітян. Створити такі умови навчання, які б не обтяжували, а навпаки, приносили задоволення, - мета кожної школи.  

     Миргородська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 завжди була однією з тих, які повсякчас активно беруть участь у різноманітних проектах і конкурсах, маючи на меті дбати про удосконалення умов навчання і виховання учнів. І їй є чим пишатися, адже із 140 проектів Всеукраїнського конкурсу серед громад-членів Асоціації міст України «Міста, дружні до дитини», проведеному у січні-березні 2018 року,  саме ця, єдина у місті,  школа зайняла почесне ІІІ місце, ініціюючи цікавий та актуальний проект «Розумний коридор».

     Конкурс був організований Асоціацією міст України у рамках масштабного Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) за підтримки USAID. Організатори прагнули зібрати кращі ідеї та існуючі практики створення середовищ, дружніх до дитини, впровадити кращий досвід врядування, що враховує бажання дітей та зручні умови їх життя (особливо дітей, які потребують інклюзивної освіти, мають проблеми з обмеженням у пересуванні та прагнуть мати безбарʼєрний життєвий простір), а також  поширити кращі ідеї та практики серед громадян України, як  такі, що рекомендовані та можуть бути впроваджені на локальному рівні.

      Конкурс проводився за двома номінаціями: «Краща ідея дружнього до дитини міста (селища, села)», у якій, власне, Миргородська школа ЗОШ № 3 і стала призером, та «Краща практика дружнього до дитини міста (селища, села)». У першій номінації було подано на розгляд 59 проектів, у другій ‒ 81.

         Проект «Розумний коридор» Миргородської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 має на меті урізноманітнити та цікаво організувати дозвілля учнів на перервах у школі та в післяурочний час для зміцнення їх здоров’я, задоволення потреб здобування знань у цікавій ігровій формі, досягнення високого рівня працездатності, внутрішнього психологічного комфорту та гармонійного стану кожної дитини. Проект  передбачає змінити  простір коридорів, в яких проходять щоденні шкільні будні, перетворивши одноманітну стандартну територію з білими стінами та панелями  у пастельних тонах в інтелектуальну зону для розвитку логічного і критичного  мислення в учнів, засвоєння практичних знань в ігровій формі, а також у місце для читання,  психологічного розвантаження і рухливих ігор.

     Ідея «оживлення» шкільних коридорів є, без сумніву, новим форматом освітнього простору. .У ході реалізації проекту  в шкільних коридорах на стінах та підлозі  планується  виготовлення різних елементів, які нестимуть інтелектуальне та емоційне наповнення, створивши можливість для учнів не лише удосконалити свої знання та збагатити  світогляд, а й із користю відпочити.

     Сподіваємося, що ідеї, запропоновані в проекті «Розумний коридор», будуть  якнайшвидше втілені в життя і сприяють тому, що шкільні будні  для кожної дитини перетворяться на свято, а інші школи  у майбутньому пеерейматимуть наш досвід.

Ірина Арендаренко,

учитель української мови та літератури

Миргородської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 3

 

Сайт Асоціації міст України. Результати конкурсу.

 

Просмотров: 440 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  March 2018  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz