Friday, 29.03.2024, 06:59
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2015 » September » 9 » Літній відпочинок дітей у Польщі
09:36
Літній відпочинок дітей у Польщі

      Культура України настільки розмаїта й кольорова, що просто не має меж. Її різнобарвність виявляється у піснях солов’я, творчості незламного народу та яскравих національних традиціях. Загалом, кожна країна є неповторною. І поталанить тому, хто зможе не лише збагатити її культуру, а й поділитися досвідом своєї Батьківщини, прославити її за кордонами.
Можливість представити свою державу в іншій країні мали 8 обдарованих дітей віком від 8 до 12 років, які, за запрошенням бургомістра міста           Згоржелець Рафала Гроніча та за підтримки міського голови міста Миргород Соломахи Сергія Павловича, за польсько-німецько-українським проектом «Моє місто» відправилися в незвичайно цікаву подорож до Польщі. Період з 15 по 31 серпня минув для представників нашої країни досить швидко, пролетів, як одна мить. Проект мав на меті не тільки ознайомити дітей з традиціями дружніх країн, а й сприяти обміну накопиченим досвідом, адже так поширюється світом добро і фарби знань.
        Перший тиждень, проведений у польському місті Згоржелець, що так тісно межує з Федерацією Німеччини, став незабутнім. Дітей постійно супроводжувала заступник бургомістра пані Рената, яка стала для них майже рідною людиною. Вона проводила незліченну кількість часу з делегацією України і намагалася якнайбільше познайомити з культурною скарбницею рідного міста. Яскравий спогад у пам’яті дітей залишила екскурсія до «Нашого Зоо», де можна було не тільки побачити екзотичних тварин, а й навіть доторкнутися, погладити кумедних істот. Без сумніву, ми всі маємо знання про природні явища, тварин і спостерігаємо за ними в повсякденному житті, та зовсім неочікуваним представленням звичного нам став «Музей природи», де перехід між кімнатами можна було подолати, лише «перетворившись» на різних мешканців лісу. Зацікавив нашу делегацію «Парк забав», що дав змогу показати свої фізичні навички та інтелектуальні знання, адже дітям прийшлося побувати в лабіринтах, здолати підйоми і спуски, взяти участь у цілій низці різноманітних розваг. Навколо нас просто вирував шквал позитивних емоцій! Незрівняним залишається і відпочинок на озері Блакитна лагуна: тепла вода, високі хвилі і гарячий білий пісок створювали враження справжнісінького океану поблизу Карибських островів.
         Та ніщо не зрівняється з тим настроєм, що отримали діти під час зустрічі з бургомістром міста Згоржелець Рафалом Гронічем, який виявився дуже приємною і щирою людиною та був для всіх відкритим для спілкування.
           За більш насиченим графіком проходив обмін досвідом уже на території Радзимова. Діти готували спільний концерт, проводили майстер-класи, ділилися творчим досвідом. Неймовірним відкриттям стало свято «Якуба», що триває з 29 по 31 серпня. В перший день святаПочинається святкування з того, що на місточку, який сполучає два міста різних країн, з обох боків в національних костюмах з’являються бургомістри. Вони вітаються і бажають гарного відпочинку всім присутнім. Потім починається справжнє святкування! Різнобарвний ярмарок з казковими героями, солодощами, сувенірами, національними атрибутами, майстер-класами створював роадісну атмосферу. Справжнім сюрпризом для всіх став звітний концерт, спільно підготовлений трьома делегаціями. Такий казковий подарунок, що отримали діти завдяки проекту, став неоціненним, адже спогади про цю подорож ще довго зігріватимуть серця його учасників, а дружні стосунки, які зав’язалися під час подорожі, можливо, залишаться з дітьми на довгі роки.
 

О.М. Ярославська, заступник директора з виховної роботи СШ №5












 
Просмотров: 545 | Добавил: gorono | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  September 2015  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz