Friday, 26.04.2024, 05:21
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2017 » August » 8 » Літо в таборах
09:13
Літо в таборах

ЛІТО В ТАБОРАХ

       Дитяче літо не буває справжнім без відпочинку в таборі. Сонце, ігри, веселощі, активне спілкування з ровесниками – усе це складові щасливого дитинства.

             Цього року в місті у 12 таборах із денним перебуванням відпочили 1033 дитини.

            7 таборів працювали при школах. Програми роботи закладів здійснювалися з урахуванням інтересів, здібностей та побажань дітей, зважаючи на їхній вік, психологічні особливості, стан здоров'я. Найбільше сподобалися дітям Свято казки в таборі «Світанок» при ЗОШ № 1, Олімпійський день у таборі «Сонечко» при ЗОШ № 3, День індіанця в таборі «Веселка» при СШ № 5, День майстрів у таборі «Сонечко» при гімназії імені Т.Г.Шевченка. Геліконівцям у таборі «Геліос» полюбилися квести «Акваріум» та «Казкова плутанина».  Діти з табору «Капітошка» при ЗОШ № 9 на майстер-класі «Солодкоїжка» навчилися випікати фігурне печиво. А табір «Веселка» при ЗОШ № 7 навіть побував на кондитерській фабриці «Лукас» у м. Кременчук.

        Усе більшою популярністю користуються в дітей середнього шкільного віку мовні табори, у яких охоче працювала цього року волонтер із США Роксана Мартінез. Цікаво пройшов День фотографа в таборі “Smiley” («Посміхнись») при ЗОШ № 9. У таборі «Поліглот» при гімназії імені Т.Г.Шевченка любителі англійської з задоволенням працювали онлайн з комп’ютерною програмою Lingualeo. На високому рівні в таборі «Лінгвіст» при СШ № 5 пройшов День кіно – перегляд фільму з обговоренням та написанням кіно-ревю англійською мовою. Багатьох миргородців не залишив байдужими флеш-моб табору із збором коштів на лікування Влада Юнака. Окремий мовний загін “Sunbeam” («Сонячний промінь») успішно діяв у таборі ЗОШ № 3.

            У позашкільних навчальних закладах працювали профільні табори: «Юний технік» при Станції юних техніків та «Романтик» при Станції юних туристів. Туристи встигли за табірну зміну побувати в пішохідному, водному та велосипедному походах.

            Уже традиційно 15 старшокласників із ЗОШ № 1 та 10 із СШ № 5 працювали в таборах праці та відпочинку. Дбаючи про чистоту і красу міста, кожна дитина заробила в середньому по 700 грн.

           В інтенсивному режимі під час відпочинкової кампанії працювали позашкільні навчальні заклади. Станція юних туристів провела в таборах улюблені для дітей Дні туризму. У Центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді для дітей із таборів організували екскурсії з майстер-класами, іграми, чаюванням у фітобарі. Надзвичайно насиченою була програма Центру естетичного виховання. З аншлагом пройшли концерти дитячих колективів «Веснянка», «Петрушка-Браво», «Престиж», «Мрія», «Калинове намисто», «Перлинка». Цікавими і корисними були щоденні майстер-класи керівників гуртків ЦЕВу. Пізнавальні заходи провела для дітей міська бібліотека. У музеях міста діяли виставки робіт вихованців ЦЕВ та СЮТ.

          В усіх таборах було забезпечено дворазове або триразове харчування з розрахунку 22 грн. на одну дитину в день, із яких 13 грн. платили батьки, а 9 грн. дотувалися з бюджету. Від оплати за харчування були звільнені 267 дітей пільгових категорій (діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти учасників бойових дій на тимчасово окупованій території та районах проведення АТО, діти-інваліди) та 25 дітей із таборів праці та відпочинку. На оплату харчування пільговиків та дотацію іншим дітям використано 136 572 грн. коштів міського бюджету.

         Працівники їдалень працювали в особливому інтенсивному режимі, щоб харчування дітей було смачним та різноманітним. А досвідчені, творчі, енергійні вихователі зробили все можливе для того, щоб життя в таборах було цікавим, веселим та насиченим.

           Окрема подяка директорам таборів та керівникам навчальних закладів за відмінно організований відпочинок школярів влітку 2017 року.

Головний спеціаліст відділу освіти Л.Яшна

 

 

 

 

Просмотров: 533 | Добавил: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  August 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz