Friday, 26.04.2024, 13:21
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2023 » February » 6 » Методична платформа (РlatforМ) для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти «Формування та розвиток ключових компетентностей особ
13:57
Методична платформа (РlatforМ) для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти «Формування та розвиток ключових компетентностей особ

Педагог мусить бути творцем.

А якщо його праця- лише ремесло,

тоді немає в світі тяжчого ремесла.

А Дістервег

Мета сучасного закладу дошкільної освіти полягає передусім у тому, щоб виховувати дитину, яка вміє самостійно та творчо працювати й жити. Саме дошкільний вік – період бурхливого накопичення дитиною досвіду, знань, які знадобляться їй у подальшому житті.

31 січня 2023 року на засіданні професійної педагогічної спільноти вихователів у формі Методичної платформи (РlatforМ) «Формування та розвиток ключових компетентностей особистості шляхом використання інноваційних технологій» колеги ЗДО № 5 «Сонечко» та структурного підрозділу - закладу дошкільної освіти Миргородської гімназії № 2 «Гелікон» презентували досвід роботи з використання інноваційних технологій в освітньому просторі ЗДО.

Так, Супруненко Л.Г., вихователь структурного підрозділу-закладу дошкільної освіти Миргородської гімназії № 2 «Гелікон», під час майстер-класу познайомила присутніх із технологією «Логічні блоки Дьєнеша» та  відмітила, що це один із найбільш ефективних посібників для раннього логічного розвитку, і перш за все, для підготовки мислення дітей до засвоєння математики. Граючись з блоками Дьєнеша дитина виконує різноманітні предметні дії: групує за ознакою, викладає певні ряди, дотримуючись алгоритму та інструкції. Лідія Григорівна запропонувала учасникам заходу долучитися до виконання ігрових вправ із логічними блоками.

Матеріали майстер-класу Супруненко Л.Г. можна переглянути за покликанням:

https://drive.google.com/drive/folders/11ewzMdJhftfNPAnYKJcnkWysy38FPhbo?usp=sharing

А педагоги ЗДО № 5 «Сонечко» Белезюк В.М., Дудніченко С.О., Солонець І.М. презентували інноваційну технологію Л. Фесюкової «Виховання казкою». Це оригінальна методика роботи з казкою з використанням нетрадиційного підходу до навчання, де діти незвично, по-своєму не тільки сприймають зміст казки, але й творчо переосмислюють хід подій, придумують різні кінцівки, непередбачувані ситуації, змішують декілька сюжетів в один. Учасники заходу артистично, емоційно та весело долучилися до  різноманітних завдань  із казкою: виконали вправу «Вухо, ніс, рука, очі» за допомогою  певних аналізаторів;  відтворювали сюжет казки «Їжачок Пих» із використанням шумових ефектів, спробували себе в ролі персонажів казки «Колобок» («Фартушковий театр»). А родзинкою дійства стало розігрування педагогами сценки «Із життя садочка» з використанням тамтамаресок та виготовлення власними руками Дівчинки-казки.

         Учасники засідання переконалися, що одним із найдієвіших способів об'єднати дорослого і дитину, дати їм можливість зрозуміти один одного є казка. Вона допомагає відродити духовний досвід і традиції українського народу, вчить добру і справедливості.

         

         Матеріали майстер-класу ЗДО № 5 «Сонечко» можна переглянути за покликанням:

https://drive.google.com/drive/folders/11ewzMdJhftfNPAnYKJcnkWysy38FPhbo?usp=sharing

Любов Гречка, консультант

КУ «Центр професійного розвитку  педагогічних працівників Миргородської міської ради»

Просмотров: 202 | Добавил: kozlovga803017 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  February 2023  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz