Thursday, 25.04.2024, 17:20
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 2
Guests: 2
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2018 » October » 29 » Методичне об’єднання учителів-логопедів, учителів-дефектологів та корекційних педагогів
16:33
Методичне об’єднання учителів-логопедів, учителів-дефектологів та корекційних педагогів

25.10.2018 р. на базі відділу освіти Миргородської міської ради відбулося засідання  методичного об`єднання учителів-логопедів, учителів-дефектологів та корекційних педагогів (керівник МО: вчитель – логопед ДНЗ №11 «Теремок»), під час якого були озвучені завдання та план роботи на 2018-2019 н. р.

      З метою  оптимізації діяльності педагогів і вихователів компенсуючих груп та сприяння їх професійному росту і самореалізації темою року визначено проблему: «Взаємозв`язок учителів-дефектологів, учителів-логопедів та корекційних педагогів у роботі з вихователями компенсуючих груп для дітей, що мають особливі освітні потреби».

      Загальновідомо, що навіть без спеціального навчання діти вже з раннього віку виявляють значний інтерес до мовної дійсності, створюють нові слова, орієнтуючись як на смисловий, так і на граматичний бік мови. Проте за умов стихійного мовного та мовленнєвого розвитку лише деякі з дітей досягають високого рівня оволодіння комунікативними навичками. Тому педагогам необхідно звертати особливу увагу на цілеспрямоване навчання мови та розвиток зв’язного мовлення дошкільників.

     Одним із найефективніших інструментів для цього є комунікативно- діяльнісна технологія. Як організовують освітній процес у ЗДО із застосуванням даної технології, поділилася  педагог- початківець, учитель-логопед ДНЗ №12 «Світлячок» Прибак В. М. Віта Михайлівна розкрила основні поняття комунікативного розвитку, сутність комунікативно-діяльнісного підходу до навчання мовлення дітей.

      У практичній частині учасники засідання переглянули комплексне відеозаняття з розвитку зв’язного мовлення з використанням логоказок «Диво-квітка» з дітьми старшої групи «Тюльпан». Педагог використала метод наочного моделювання для навчання  дітей складати розповіді, розвиваючи монологічне мовлення.

     Завершальним аспектом роботи методичного об’єднання була презентація логопедом дидактичного матеріалу для роботи з дітьми з особливими потребами.

     Під час обговорення учасники заходу  побажали Віті Михайлівні творчих успіхів та підтримали в її починаннях.  Педагоги також обговорили результати обстеження дітей спеціальних груп, питання по веденню необхідної документації, проаналізували новинки корекційних видань, методичної літератури, посібників, обмінялися  інформацією щодо роботи з дітьми, що мають особливі освітні потреби.

    Засідання пройшло в творчій, дружній атмосфері.

 

Короленко Т.П., керівник МО,

вчитель-логопед ДНЗ №11 «Теремок»

 

Просмотров: 441 | Добавил: shkola9 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  October 2018  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz