Thursday, 28.03.2024, 16:40
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2016 » January » 10 » Методичний день у позашкіллі
14:39
Методичний день у позашкіллі

Професія вчити когось –
невід’ємна від потреби щоденно
і безперервно вчитися

       Робота одного з найбільших позашкільних закладів Полтавщини – Центру естетичного виховання відділу освіти Миргородської міської ради – в період канікул (особливо зимових) завжди відрізняється різноманітністю та креативністю. Методичний відділ закладу заздалегідь чітко сплановує не лише масові заходи, а й навчально-виховну та методичну роботу.
     Ось і 4 січня 2016 року методичний відділ запросив усіх керівників гуртків Центру естетичного виховання на засідання педагогічно-консультативного кафе «Кругозір». Тема засідання «Розкладемо по поличках» мала на меті у неформальному спілкуванні поглибити знання педагогів-позашкільників з методики викладання, оформлення ділової документації, а також ознайомити з педагогічними новинками.
      Розпочала засідання з новорічного привітання господиня та ведуча педагогічного кафе, заступник директора з навчально-виховної роботи Чемара Валентина Григорівна. Вона окреслила мету і завдання засідання та наголосила, що основна ціль зустрічі – підвищення фахового рівня кожного педагога закладу.
       Заняття проходило у вигляді заочної подорожі по станціях «Всезнайко», «Журнальна», «Сучасне заняття. Яким йому бути?», «Оціночка», «Підсумкова». Присутні із задоволенням в ігровій формі поповнювали свої знання з ведення ділової документації, працювали з «Пам’яткою по перевірці журналів», визначали типологію занять у позашкільному навчальному закладі, знайомилися з інноваційними педагогічними технологіями, усно «писали» плани-конспекти, проводили самоаналіз та аналіз занять. А між станціями грали в цікаві ігри – «ЦЕВівський кінозал», «Пісенний вернісаж», «Якого кольору слова?».
       Форми і методи, застосовані під час засідання, не залишили байдужими жодного педагога: колективне мислення, творчий діалог, бліц-опитування, елементи практикуму та самореалізації, психологічні вправи.
      Присутні із задоволенням спілкувалися, брали активну участь в обговоренні питань, давали поради, ділилися власним досвідом та навчали інших. Особливо активно працювали Ю.В. Манофа, В.В. Березовець, Л.І. Заливча, О.М. Дерика, Т.М. Сторожук, В.М. Отисько. Не стояла осторонь від роботи педагогічного кафе і директор Центру естетичного виховання Наталія Іванівна Ночна.
       У кінці засідання кожен педагог провів аналіз методичного заходу, оцінивши його на «Відмінно».
      Вважаю, що такі неформальні методичні зустрічі необхідні в діяльності кожного позашкільного навчального закладу, адже цього від нас вимагає сьогодення.
       Родзинкою засідання стала остання станція – «Запашна кава», під час якої за філіжанкою кави присутні ще довго спілкувалися та ділилися враженнями.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Центру естетичного виховання Чемара В.Г.

Просмотров: 529 | Добавил: gorono | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  January 2016  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz