Tuesday, 23.04.2024, 19:36
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2012 » April » 26 » Методика, пошук, досвід – завтра на урок. Нотатки про обласний семінар.
13:37
Методика, пошук, досвід – завтра на урок. Нотатки про обласний семінар.

17-18 квітня на базі Миргородської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №5 з поглибленим вивченням англійської мови відбувся семінар для методистів міських та районних методичних кабінетів  Полтавської області, який організував і провів методичний кабінет відділу освіти Миргородської міської ради. На обласний форум зібралися ті, хто опікується викладанням російської мови та світової  літератури.

    Загальновідомо, що інтеграційні процеси, які відбуваються у сучасному світі, мистецтві, літературі зумовлюють необхідність інтегрованого вивчення гуманітарних дисциплін, які покликані виховувати в учнів почуття національної гідності і водночас поваги до інших народів, їхньої самобутньої культури. Тож на бговорення було винесено питання міжпредметних та міжкультурних зв’язків у процесі викладання російської мови та світової літератури. І саме наше місто було вибрано для проведення семінару з такою важливою темою, бо саме у нас переплелися і культура, і мистецтво, і література українського, російського та грузинського народів. 
     Відкрили пленарне засідання методисти Полтавського обласного інституту 
післядипломної педагогічної освіти імені М.В. Остроградського В.В. Чирка і М.О.
Гелеверя, акцентуючи увагу присутніх на особливостях викладання російської мови та світової
  літератури в умовах сьогодення. А потім учасники семінару мали змогу на практиці побачити  багатогранну та інноваційну роботу  наших педагогів, відвідавши уроки, які провели учителі-методисти, учитель  російської мови і світової літератури  СШ №5 Оробець С.Ю., яка повела  всіх у чарівний світ літератури, разом з героями твору Р. Стівенсона «Острів скарбів», та учитель  російської мови і світової  літератури  Миргородської  гімназії І.В. Шевченко, яка разом із дев’ятикласниками, познайомила з  текстом та його основними ознаками, застосувавши знання з російської мови. Обидва проведені уроки високо оцінили присутні, захоплюючись педагогічною майстерністю наших вчителів. Високу оцінку отримав і майстер-клас учителя російської мови і світової літератури, учителя-методиста, директора ЗОШ №1 імені Панаса Мирного В.В. Фененко. 
Валентина Василівна ознайомила присутніх з впровадженням інноваційних освітніх
технологій на уроках словесності та в позакласній роботі, зокрема з методикою
проведення педагогічних майстерень.
  Далі роботу семінару продовжило засідання круглого столу, на якому досвідом своєї роботи ділилися: Горобченко І.В.,методист Кременчуцького науково-методичного центру, Литус Л.В., учитель-методист Зіньківської ЗОШ №2 , Кашуба Є.І.,  методист Котелевського РМК, Сутула О.В.,
завідувачка Карлівського районного методичного кабінету. Також участь у
засіданні круглого столу взяла кандидат педагогічних наук, доцент кафедри
 зарубіжної літератури Полтавського національного педагогічного університету
  імені В.Г. Короленка Орлова О.В., яка прокоментувала нові програми з літератури та детально зупинилася на проблемах сучасної літературної освіти. Учасники семінару підвели підсумки своєї роботи, обговорили і прийняли відповідні рекомендації. 

     Завершилась  робота семінару презентацією спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №5, яку провів директор школи Горобець С.М., і звичайно ж, екскурсією по Гоголівським місцям нашого міста, від якої  гості  отримали величезне задоволення і захоплення, та були приємно вражені чистотою та благоустроєм нашого міста. Вони висловили вдячність за організацію і проведення семінару та висловили побажання презентувати досвід  миргородських учителів-словесників на всеукраїнському рівні.

                                                Даценко Т.І., завідувач  методичного кабінету відділу освіти Миргордської міської ради.                         



  

Просмотров: 869 | Добавил: Yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  April 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz