Saturday, 04.05.2024, 04:10
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2015 » February » 5 » Народознавство в роботі музичного керівника
15:12
Народознавство в роботі музичного керівника

Народознавство  в роботі музичного  керівника

Народознавство    -  це народ,  його  історико  – культурні традиції ,

духовний досвід. Це поняття вбирає  в  себе пласти матеріальної

 і духовної культури народу. Тут  і традиції, звичаї , обряди,

фольклор  і  житло, одяг, кулінарія, трудова діяльність.

В. Скуратівський

 

     3 лютого 2015 року  на базі ДНЗ №7 «Яблунька» м. Миргорода  (завідувач Пирогова О.В.) відбувся семінар – практикум для  музичних керівників дошкільних навчальних закладів на тему  «Народознавство в роботі музичного керівника». Під час роботи семінару   присутні обговорили питання народознавства, духовного розвитку дитини, переглянули фольклорне свято  «Вечори на хуторі біля Почапець» за мотивами відомого твору М. Гоголя. 

     Дошкільний навчальний заклад №7 «Яблунька» знаходиться  у віддаленому, мальовничому    мікрорайоні   Почапці.  Дитячий садок  як освітній осередок  бере активну участь у житті мікрорайону, часто виступає  з вітаннями перед місцевими жителями в будинку культури.  Тож  у казковому дійстві, яке відтворили  педагоги  та діти,  взяли участь  і члени міського фольклорно – етнографічного ансамблю «Вечорниці».    Дошкільнята  з радістю поринули у захоплююче дійство, співали обрядові пісні, колядки та  щедрівки, виконували українські таночки, грали в народні ігри, щедрували, засівали та бажали всім людям здоров’я і миру, злагоди і добробуту в рідній оселі та  країні. Майстерно виконали роль Солохи вихователь Ксьонз О.М., Чорта  -  Коваль О.О., Пацюка та Цариці - Дяченко Н.М. Музичний  керівник закладу  Валентина  Друзь  вдало підібрала   репертуар народознавчого спрямування: яскравий, легкий, зрозумілий, доступний для дитячого виконання.  Над казковим оформленням зали,  костюмами дітей та головних героїв, обладнанням,  атрибутами і матеріалами  працював весь дружний колектив дитячого садка разом з батьками вихованців. Свято вдалося на славу! 

     Учасники семінару,  ознайомившись із досвідом роботи педагогічного колективу ДНЗ №7 «Яблунька»  з питань народознавства,    відмітили,  що  в усіх дошкільних навчальних закладах міста педагоги в процесі життєдіяльності дошкільників  формують у них   уявлення про свій народ,  національні корені, родинні обереги, народні промисли, мистецтво, залучають малят до української національної обрядовості, підготовки та проведення народних свят, розваг,  широко  використовуючи при цьому матеріали народознавчого змісту.

 

Методист  методичного кабінету

відділу освіти Миргородської міської ради    Силко  В.П.

 

 

 

Просмотров: 614 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  February 2015  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz