Saturday, 20.04.2024, 08:53
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2020 » January » 21 » Новорічний марафон – 2020
11:06
Новорічний марафон – 2020

     Ось і підходять до завершення Новорічні свята.          

   Цього року у Центрі естетичного виховання вони відзначалися досить широко і розпочалися заходами до відкриття головної ялинки ЦЕВ.

    Серед них і внутрішньоЦЕВвський конкурс ялинкової прикраси, у якому взяли участь вихованці закладу разом зі своїми батьками. Усі іграшки, подані на конкурс, стали окрасою головної ялинки закладу, що царювала у центральному фойє закладу цілий місяць від свята Святого Миколая до Водохреща.

    Цій знаковій події був присвячений і фестиваль з оздоблення вікон та стін закладу витинанками, у якому взяли участь усі дитячі творчі колективи ЦЕВ, гуртки та творчі об’єднання, долучаючись таким чином до створення надзвичайної казкової і чарівної святкової атмосфери у Центрі естетичного виховання, яка панувала тут протягом усіх Новорічних свят і захоплювала та заворожувала усіх, хто сюди потрапляв. 

    «Зоряна стежина Святого Миколая»театралізоване дійство, що підготували естрадний театр мініатюр «Перлинка» (керівник Заливча Л.І.), Народні художні колективи студія естрадного вокалу «Соняшник» (керівник Алексієнко О.В,) та ансамбль сучасного танцю «Екзотика» (керівники Хоменко А.А., Гладіліна О.О,), ансамбль спортивного танцю «Престиж» (керівник Бурмістр Л.М.), -  17-18 грудня ознаменувала відкриття ялинки та початок великого новорічного марафону у ЦЕВ. Разом з юними артистами нею пройшли понад 700 учнів молодшої школи ЗЗО міста і Миргородського району. Діти були у захваті не тільки від красуні ялинки та новорічного убранства закладу, не тільки від дійства, що проходило на сцені, а й від прекрасних, оригінальних та якісних виробів у різних техніках декоративно-ужиткового мистецтва, що були представлені на тематичній виставці-продажу «Мій дарунок Святому Миколаю» вихованцями гуртків «М’яка іграшка» (керівник Березовець В.В.), «Майстриня» (керівник Сторожук Т.М.), «Чарівний бісер» і «Художня кулінарія» (керівник Дерика О.М.), «Українська вишивка» (керівник Отисько В.М.), «Чарівний клубочок» і «Паперові фантазії» (керівник Явтушенко В.В.), «Образотворче мистецтво» (керівник Чумаченко А.М.).

 

    Яскравий початок свят став гідним фундаментом для їх ще більш феєричного продовження. Тож з 24 по 30 грудня Центр естетичного виховання розкрив свої двері для усіх бажаючих взяти участь у «Новорічних перегонах – 2020» - новорічній театралізованій  розважально-ігровій програмі. Малюки і дорослі разом з улюбленими анімаційними, казковими та новорічними   персонажами потрапляли у світ казки і фантазій, співпереживали їх невдачам, долали з ними перешкоди і раділи успіхам, танцювали, співали, грали у цікаві ігри, водили хороводи та брали участь у веселих «анімашках». І як приємно було спостерігати, коли на обличчях відвідувачів (що на початку заходу заходили до зали сумні та заклопотані) розквітали посмішки, починали світитися радістю їхні очі і вони покидали наш заклад із вдячністю та святковим настроєм, який створили для них вихованці та працівники ЦЕВ. Протягом 7-и днів було проведено 8 (вісім) «Новорічних перегонів» для близько 700 дошкільнят і молодших школярів ЗЗО міста і Миргородського району, дітей пільгових категорій та вихованців Центру естетичного виховання, дітей працівників освіти та інших організацій і установ міста. А підготували і провели ці Перегони, у прямому та художньому значеннях цього слова, театр «Петрушка» під керівництвом Петренко Н.П. (сценариста, режисера і постановника цього театралізованого дійства) і музичного керівника Прокопенка О.В. та Народний художній колектив ансамбль сучасного танцю «Екзотика» під керівництвом Хоменко А.А. і Гладіліної О.О.

    Новорічний настрій 27 грудня для своїх шанувальників створювали вихованці Народної студії естрадного вокалу «Соняшник» під керівництвом Заслуженого діяча естрадного мистецтва України Алексієнко О.В., що провели сольний концерт «Новорічний калейдоскоп» за участю ансамблю «Екзотика» у санаторії ім. М.В. Гоголя. А для працівників і службовців військової частини урядового зв’язку та Миргородського ЦНАП – вихованці естрадного театру мініатюр «Перлинка» (керівник Заливча Л.І.), - вітаючи їх з прийдешніми святами Новорічними віншуваннями, щедрівками, обрядовими забавами.  28 грудня вихованцям ЦЕВ від 11 років новорічний настрій подарували юні аніматори з гуртка «Made with love» на чолі з керівником Пшеничною Л.В., запросивши усіх на вечірку «Новорічний маскарад» до спортивної зали закладу. І ці заходи не залишили жодного байдужого глядача чи учасника. Кожен отримав заряд позитиву та радісних емоцій на усі Новорічні свята.

  

   Після Нового року великий святковий марафон продовжили родинні заходи у трьох найбільших колективах ЦЕВ: гуртку народного танцю «Свитязь» (керівники Литка С.С. і Дєдова О.О.), Народних художніх колективах ансамблі сучасного танцю «Екзотика» та хореографічному ансамблі «Веснянка» (керівник Гула О.П.), що стало вже доброю багаторічною традицією родинного відпочинку у нашому закладі, де панує справді домашня, затишна і водночас святкова атмосфера, де збираються друзі, об’єднані одними інтересами, щоб разом відпочити, поспілкуватися, повеселитися, просто цікаво і змістовно провести вільний час.

   Відзначаючи новорічні свята, наші вихованці та працівники не забувають, що Новорічного дива чекають усі. Тому вони з великим задоволенням, добром і любов’ю у серцях, радістю і милосердям у душах провели ряд благодійних творчих акцій. Серед них акція по збору речей (одягу, взуття, ігор, іграшок, книг) для дітей-сиріт з Луганського будинку дитини № 2, для дітей-сиріт з окупованих територій, що знаходиться у м. Сєвєродонецьку. Цього року було зібрано і відправлено за допомогою батьків вихованців ЦЕВ 450 кг. благодійної допомоги, яка стала добрим подарунком нашим друзям до свят Св. Миколая, Нового року та Різдва. До акції долучилися більшість родин Центру естетичного виховання, а у завершальному її етапі – сортуванні, пакуванні та відправці – взяли участь усі члени Батьківської ради ЦЕВ на чолі з Погоською О.В. та Водяник Ю.В., за що ми усі їм низько кланяємося, а наші підшефні щиро вдячні.

    Велику благодійну акцію – вітання у фольклорному жанрі з Новим роком та Різдвом – здійснили гуртки «Калинове намисто» (керівник Манофа Ю.В.) і «Живе слово» (керівник Чемара В.Г.). Розпочали 07 січня, завітавши з народними обрядами, колядками, щедрівками, піснями та гумором саме на Різдво Христове до Миргородського відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання, де привітали людей похилого віку. А продовжили її 13 січня вітаннями працівників різних закладів, організацій, установ міста на свято Меланки, що за українськими традиціями відзначається як друге свято новорічного циклу. І куди б не завітали гомінкі та доброзичливі вихованці «Калинового намиста» і «Живого слова», всюди отримували вдячні радісні посмішки господарів, їхні позитивні відгуки та побажання успіхів на Новий рік.

 

   Не залишився осторонь благодійності і Народний художній колектив хореографічний ансамбль «Веснянка» під керівництвом Гулої О.П.. 11 січня вихованці ансамблю презентували благодійну сольну концертну програму «Різдво для всіх» у санаторії ім. М.В. Гоголя, під час якої було зібрано і спрямовано на лікування онкохворої Анастасії Гакало 2477,00 грн. І знову вихованці та педагоги нашого закладу продемонстрували свою високу духовність, творчу і виконавську майстерність, вміння дарувати людям радість, а адресатам благодійної допомоги надію на одужання і  щасливе життя.

   Під час цьогорічного святкового марафону приємно відзначити і участь дитячих творчих об’єднань та гуртків Центру естетичного виховання у загальноміських заходах. Так в урочистостях з нагоди відкриття головної ялинки міста на центральній площі Миргорода 19 грудня у ролі кумедних звіряток-аніматорів виступали вихованці гуртка «Made with love»; у святковому концерті з нагоди вручення відзнак переможцям загальноміського відкритого рейтингу популярності «Людина року -2020» 24 грудня взяли участь вихованці театру «Петрушка» у якості ведучих, Народні художні колективи ансамбль сучасного танцю «Екзотика», студія естрадного вокалу «Соняшник», хореографічний ансамбль «Веснянка», цирк «Мрія», гурток народного танцю «Свитязь»; у Миргородській міській публічній бібліотеці для дітей ім. Д. Гурамішвілі організована виставка робіт вихованців гуртка «М’яка іграшка» «Зимова казка» (керівник Березовець В.В.); у ЦЕНТУМі за участі НХА «Веснянка» було проведено Новорічний ранок для дітей мікрорайону «Лісок».

 

 

   І незважаючи на  величезну кількість культурно-масових та виховних заходів у цей період наші колективи умудряються брати участь і перемагати у мистецьких конкурсах та фестивалях. Так Народний художній колектив хореографічний ансамбль «Веснянка» став троєкратним Лауреатом  І ступеня, п’ятикратним Лауреатом ІІ ступеня та Лауреатом ІІІ ступеня XV Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Лавина талантів», який проходив у м. Києві 21 грудня 2019 року.

    І от сьогодні 17 січня ми в очікуванні казкового чарівного дійства, де зберуться усі «центровці» – «Фестивалю куті» - з нагоди закриття нашої ялинки та свята Водохрещі. Це останнє свято у новорічному марафоні. Впевнена, що воно відбудеться так само яскраво і позитивно, як усі наші заходи протягом останнього святкового періоду. Бо сьогодні ми підводимо підсумки величезної роботи колективу Центру естетичного виховання. На нас чекають підсумки і нагородження переможців нашого внутрішньоЦЕВівського конкурсу ялинкових прикрас, калейдоскоп проведених різноманітних заходів, дегустація куті та щедрування на щастя, здоров’я і процвітання. Можна з упевненістю сказати, що попереду нас чекає нелегкий але цікавий рік, насичений ідеями, творчими проектами, прекрасним новим, творцями якого є ми самі.

   Адміністрація Центру естетичного виховання щиро дякує усім працівникам: педагогічному персоналу на чолі з Чемарою В.Г., методисту Отисько В.М., культорганізатору Заливчій Л.І., художнику-оформлювачу Ващенко К.С., звукорежисерові Дерію Р.І., костюмеру Самойленко Н.М., машиністу сцени Гелеверу Д.В., техніку-електрику Овчаренку О.С., відео-режисеру Пархоменку Р.Ф., технічному персоналу закладу на чолі з Соколовською І.М., бухгалтерії на чолі з Трошиною Н.М.; вихованцям та їх батькам за творчу самовіддачу, створення позитивного іміджу закладу, організацію і проведення на високому рівні запланованих і позапланових заходів,  активну і злагоджену діяльність впродовж циклу новорічних та різдвяних свят!   

                                                                                                          Анжеліка Хоменко, директор ЦЕВ

Просмотров: 399 | Добавил: Nata | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  January 2020  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz