Thursday, 25.04.2024, 12:52
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2016 » April » 29 » Обласна науково-практична конференція
10:19
Обласна науково-практична конференція

Національно-патріотичне виховання: взаємодія теорії і практики

       25 квітня на базі Центру естетичного виховання відбулась обласна науково-практична конференція «Національно-патріотичне виховання: взаємодія теорії і практики». На ній були присутні методисти з виховної роботи районних та міських методичних кабінетів, науково-методичних центрів; заступники директорів з виховної роботи, педагоги Миргородського, Шишацького, Великобагачанського районів, Білоцерківської громади та м. Миргород.

        Метою конференції було проаналізувати теоретичні та практичні засади сучасного патріотичного виховання, науково-методичні, організаційні та інформаційні умови формування та розвитку даного почуття у дітей і молоді; сприяти підвищенню ролі національно-патріотичного виховання в освітніх закладах області.

     З теплими вітальними словами до присутніх у залі звернулись Нікітченко А.Б., керуюча справами виконавчого комітету Миргородської міської ради, та Колибельнік Т.М., начальник відділу освіти Миргородської міської ради.

         На особливостях Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді в освітніх закладах області зупинилась Ухань О.А., начальник відділу закладів інтернатного типу, позашкільної та виховної роботи Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації.

     Єщенко М.М., методист відділу національно-патріотичного виховання Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського, розповіла про патріотичне виховання у контексті національної ідентичності та взаємодію теорії і практики у цьому питанні.

      З українськими патріотичними друкованими виданнями та їх виховним потенціалом познайомила Стоцька О.В., методист редакційно-видавничого Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського.

        Педагоги Миргорода представили досвід роботи з національно-патріотичного виховання, запропонували свої форми роботи з педагогами, батьками та дітьми, які сприяють плеканню патріота, готового самовіддано розвивати країну як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу, забезпечувати її національну безпеку, знати свої права й обов'язки, цивілізовано відстоювати їх, сприяти громадянському миру і злагоді в суспільстві. Яскравим доповненням до цього був відеофільм «Національно-патріотичне виховання в Миргородській ЗОШ № 1 імені Панаса Мирного», який запропонувала переглянути заступник директора з виховної роботи цієї школи Шинкаренко С.В.

      А в практичному блоці учасникам конференції було запропоновано переглянути свято української вишитої сорочки «Моя Україна, моя солов’їна, хай не перев’яне вишиття твоє», на якому діти – дошкільнята та школярі, а також педагоги НВК «Гелікон» на чолі з директором Карач І.А. розповіли про історію вишиванки та провели модний показ вишитих сорочок: жіночих, чоловічих, сучасних. Учні ЗОШ №9 імені Івана Андрійовича Зубковського разом зі своїми педагогами та батьками запросили учасників конференції на фестиваль народної пісні в рамках тижня української культури. Масу позитивних емоцій і теплих почуттів винесли глядачі з цього свята.

        Приємним сюрпризом для присутніх став виступ театрального колективу «Сузір’я» Шишацької обласної гімназії – інтернату. Юні актори представили фрагмент вистави «Мина Мазайло» за однойменним твором М.Куліша і вразили своєю сценічною майстерністю.

        Учасники конференції мали можливість переконатися, що національно-патріотичне виховання у НЗ області знаходиться на високому рівні, а наші діти є справжніми патріотами, на яких потрібно рівнятися і нам, дорослим.  

         Ми щиро вдячні заступникам директорів з виховної роботи, педагогам – організаторам НЗ міста за їхню участь в організації обласної науково-практичної конференції. Особливо дякуємо за злагоджену роботу щодо забезпечення умов проведення конференції ЗОШ №1 імені Панаса Мирного: директору Фененко В.В., заступнику директора з виховної роботи Шинкаренко С.В., педагогу – організатору Дрімайло Н.М. та колективу закладу; ЗОШ №9 імені Івана Андрійовича Зубковського: директору Лушину Ю.В., заступнику директора з виховної роботи Сіряк М.В., педагогу – організатору Бутко Т.М., учителям і учням початкових класів та їх батькам; НВК «Гелікон»: директору Карач І.А., заступнику директора з навчально-виховної роботи Кошельніковій Л.А., педагогу – організатору Гвоздіковській Я.М., учнівському, батьківському та педагогічному колективу закладу; Центру естетичного виховання: директору Хоменко А.А., заступнику директора з навчально-виховної роботи Чемарі В.Г. та педагогічному колективу; педагогу – організатору ЗОШ №3 Магденко Л.Є., заступнику директора з виховної роботи СШ №5 Ярославській О.М., педагогу – організатору СШ №5 Ромодан Ю.О., педагогу – організатору гімназії імені Т.Г. Шевченка Білоцерківець К.Г., заступнику директора з виховної роботи ЗОШ №7 Василовій І.В.  

І.В.Шевченко, методист методичного кабінету відділу освіти

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Просмотров: 476 | Добавил: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  April 2016  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz