Tuesday, 23.04.2024, 10:05
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 2
Guests: 2
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2012 » June » 1 » Обласний семінар
14:11
Обласний семінар

Соціальний педагог — хто він такий? У більшості зарубіжних країн це дуже поважна посада. Її займають фахівці, що мають відповідну підготовку по педагогіці, психології, соціальній роботі. У нас в останні три-чотири роки почали готувати соціальних педагогів. Але поки що, на жаль, як і багато інших випускників педагогічних вузів, вони рідко потрапляють у навчальний заклад.

Сфера діяльності соціального педагога — соціум як найближче оточення особистості, людські відносини, соціокультурні умови розвитку. Який соціум ми маємо? За минулі десяток років пишним цвітом розцвіли такі соціальні проблеми, як потреба і бідність, алкоголізм і наркоманія, безробіття, бродяження і соціальне сиротіння, злочинність і жорстока поведінка. Не говорячи вже про національні конфлікти і тероризм, екологічні і техногенні катастрофи.

Потрібно визнати, що в сучасній Україні існує соціальне дно. При цьому не все визначається матеріальним благополуччям. Велику роль тут грає втрата ціннісних орієнтацій. Середовище схиляє проблемних її представників швидко вирішувати свої проблеми різними асоціальними, почасти просто злочинними методами. На соціальне дно потрапляють цілі верстви населення: інваліди, матері-одиначки, біженці, безробітні, багатодітні.

Сім´я в цілому нині відчуває кризу, адже ціннісні норми і правила, любов, турбота, співчуття, відповідальність вирощуються саме в сім'ї. Робота із проблемною сім'єю, проявами асоціальної поведінки у сім’ї, оточуючому середовищі — пріоритетний напрям в діяльності соціального педагога.

З метою вивчення та поширення кращого досвіду роботи соціальних педагогів Полтавської області щодо захисту прав і свобод дитини в загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладах, закладах інтернатного типу та за їх межами 31 травня на базі загальноосвітнього навчального закладу №9 (директор Лушин Ю.В.) міста Миргорода відбувся обласний науково-практичний семінар методистів з психологічної служби, керівників методичних об’єднань соціальних педагогів районних (міських) психологічних служб, соціальних педагогів навчальних закладів області.

Гостинно привітали учасників семінару начальник відділу освіти Миргородської міської ради Нікітченко А.Б. та завідувач методичним кабінетом Даценко Т.І. Гості отримали цікаву та змістовну інформацію про освітній простір нашого славного міста.

Луценко Ю.А., науковий співробітник Українського науково-методичного центру практичної психології та соціальної роботи (м. Київ), окреслив основні моменти соціального супроводу дитини у міжнародному та національному законодавстві. Завідувач Центру практичної психології та соціальної роботи Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім.. М.В.Остроградського Муліка К.М. визначила важливість соціального захисту прав дитини як складової діяльності соціального педагога в умовах навчально-виховного процесу освітнього закладу. Сухенко Я.В., методист ЦППСР ПОІППО ім.. М.В.Остроградського, наголосила на гострій потребі в якісному кадровому забезпеченні діяльності соціально-психологічних служб.

Досвідом організації науково-методичного супроводу соціальних педагогів міста щодо проблем захисту прав і свобод дитини ділилася методист ММК Білецька Р.О. Про грані співпраці Центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді та соціальних педагогів навчальних закладів міста розповіла спеціаліст Центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Максимова В.В.

Зацікавлено учасники семінару сприйняли майстер-клас «Форми та методи роботи щодо дотримання прав і свобод дитини у навчальному закладі», який провела соціальний педагог МСШ №5 Дріма Т.В.

Про особливості роботи з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування у навчальному закладі захоплено і зі знанням справи доповіла соціальний педагог ПТНЗ №56 Панчошка Л.В. (с. Яреськи). Москалик С.В., соціальний педагог Недогарківської ЗОШ Кременчуцького району, розповіла про співпрацю соціального педагога з органами самоврядування.

Круглий стіл «Актуальні проблеми в роботі соціального педагога навчального закладу та напрямки їх вирішення» (модератор Луценко Ю.А.) виробив рекомендації, що ляжуть в основу основних напрямків діяльності соціально-психологічних служб Полтавщини у 2012-2013 навчальному році.

Для гостей було проведено екскурсію по Гоголівських місцях нашого міста. Учасники семінару були в захваті від визначних місць та краси славного Миргорода.

Білецька Р.О., методист ММК.

 

Просмотров: 731 | Добавил: Yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  June 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz