Friday, 03.05.2024, 13:17
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2015 » April » 14 » Обласний семінар у м. Миргород
09:30
Обласний семінар у м. Миргород

Обласний семінар у Миргороді, або «Філософія для дітей»

       24 березня 2015 року на базі Миргородського навчально-виховний комплексу (дошкільний навчальний заклад – загальноосвітній навчальний заклад)  «Гелікон», що працює за системою розвивального навчання та у розкладі якого можна знайти заняття «Філософія для дітей», відбувся обласний науково-практичний семінар «Методика «Філософія для дітей»: особливості упровадження у школі». У його роботі взяли участь  науковці, працівники відділу освіти Миргородської міської ради та ММК, педагоги з різних куточків Полтавщини.

       Організатори семінари ставили за мету ознайомити вчителів Полтавської області з сучасними освітніми практиками рефлексивно – мисленнєвого розвитку, спрямованою на розвиток критичного мислення учнів.

       Учасників семінару привітали та побажали плідної праці Колибельнік Тетяна Миколаївна, начальник відділу освіти Миргородської  міської ради Полтавської області, Зелюк Віталій Володимирович, ректор Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського, Даценко Тетяна Іванівна, завідувач міського методичного кабінету. Крім того, зі словами вдячності щодо організації даного заходу виступила ведуча семінару, кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії Інституту філософської освіти і науки НПУ ім. М. Драгоманова Адаменко Надія Богданівна та вручила подяки Зелюку В. В., ректору ПОІППО ім. М.В.Остроградського, та Карач І.А., директору НВК «Гелікон».

       Надія Богданівна у теоретичній частині семінару  розкрила основні положення із теми «Поліфункціональність освіти:знання – компетенції - цінності». Ії колега - Кравченко Юлія Миколаївна, доцент кафедри культурології цього ж інституту, познайомила присутніх із історією, структурою та змістом програми «Філософія для дітей».

       Приємним сюрпризом для всіх перед початком другої частини семінару став виступ учнів НВК із музичним вітанням.  Після цього науковці презентували педагогам прийоми навчання мови та літератури на основі інструментарію програми «Філософія для дітей».

       Закінчився семінар загальною дискусією учасників щодо піднятої проблеми  та врученням сертифікатів. Науковці п. Надія Адаменко і п. Юлія Кравченко та організатори в особі доцента кафедри філософії і економіки освіти ПОІППО п. Тетяни Бондар подякували педколективу НВК (днз-знз) «Гелікон» та особисто директору п.Ірині Карач за чітку та злагоджену роботу, а також побажали успіхів щодо впровадження та удосконалення програми «Філософія для дітей».  Нагадаю, що цього року лише геліконівські першокласники мали змогу досліджувати  та рефлексувати на заняттях, що мали аналогічну назву.

       Усі відмітили, що досвід, отриманий цього дня, допоможе у розвитку та становленні наших дітей як особистостей, що вільно мислять та здатні жити в умовах викликів свободи.

Кошельнікова Л.А., заступник директора з НВР Миргородського (днз-знз) «Гелікон»

 

Просмотров: 796 | Добавил: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  April 2015  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz