Friday, 26.04.2024, 13:39
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2017 » September » 25 » Олімпійський тиждень
14:35
Олімпійський тиждень

       Традиційно на початку вересня у навчальних закладах міста пройшов Олімпійський тиждень.  Метою проведення стала пропаганда здорового способу життя,  поширення ідей олімпізму,  залучення якомога більшої кількості дітей, юнацтва  до активних занять фізичною культурою і спортом.  Більше 3500 учнів  та вихованців дошкільних навчальних  закладів  взяли участь у заходах, приурочених даній події .

          До організації та проведення змагань долучилися Дитячо - юнацька  спортивна школа, Станція юних туристів, Центр естетичного виховання,   Фізкультурно-спортивне товариство, громадська організація «Клуб єдиноборств «Дракон». Серед запрошених та гостей на фізкультурних заходах були  Колибельнік Т.М., начальник відділу освіти Миргородської міської ради;  Подрига Ю. М.,в.о. начальника відділу фізичної культури і спорту Миргородської міської ради;  Ніколаєнко В.Л., директор СЮТур;  Дойнікова А.Й., майстер спорту України, 25-разова чемпіонка країни з лижнього спорту серед ветеранів, багаторазова чемпіонка України з марафонського і надмарафонського бігу;  Шудєгов С.М., майстер спорту, суддя національної категорії з греко – римської боротьби; Корнієнко А.В., чемпіон Європи з елітних боїв «ІФЕФ»;  Побідінський А.А., почесний працівник фізичної культури і спорту; спортсмени громадської організації «Чемпіон»;  батьки учнів НЗ, вихованців  ДНЗ.

     Відкриття Олімпійського тижня   розпочалося з проведення урочистої лінійки, Всеукраїнського олімпійського уроку. В усіх школах пройшли змагання з футболу, волейболу, баскетболу, легкої атлетики, настільного тенісу, шахів,  греко – римської боротьби.  Захоплення викликали естафети та ігри: «Веселі перегони», «Ігри патріотів», «Вище, швидше, сильніше». Школярі всіх навчальних закладів взяли активну участь у миргородському ретровелопараді, міських змаганнях з велотуризму.  Учні  ЗОШ № 1 імені Панаса Мирного разом з педагогами  СЮТур  випробовували себе у спортивних квестах.  Надзвичайно цікаво пройшов  День туризму у мікрорайоні «Острів» для школярів ЗОШ №3. У програмі туристичних змагань було подолання смуги перешкод, велопробіг, веслування на байдарках,  цікаві фізкультурні завдання  та конкурси. Для гімназистів проведені   майстер-класи з футболу,  турніри з настільного тенісу (пінг-понгу), міні футболу. Успішними стали показові виступи членів клубу єдиноборств «Дракон», таїландського боксу «Муей-тай» для школярів ЗОШ №7. У  ЗОШ №9 імені Івана Андрійовича Зубковського весело пройшли перегони на роликах та велосипедах.

        На урочистих лінійках з нагоди відкриття Олімпійського тижня, Олімпійських уроках, годинах спілкування, уроках фізичної культури, фізкультурно-оздоровчих заходах  школярі більше дізналися про історію  олімпійського руху, олімпійські  види спорту,  видатних спортсменів   незалежної України . Учні  загальноосвітніх навчальних закладів   взяли активну участь у засіданні круглого столу «Подорожуючи сторінками Олімпійських ігор», брейн - ринзі «Історія олімпійського руху»,  виставці малюнків, плакатів «Спорт у житті людини».  На завершення в школах міста відбулися  спортивні  свята,   присвячені  Дню фізичної культури і спорту.

     Весело та захоплююче пройшов Олімпійський тиждень і в дошкільних навчальних закладах міста. На заняттях пізнавального, фізкультурного, валеологічного спрямування діти познайомилися з олімпійськими видами спорту, олімпійською символікою, видатними спортсменами. Протягом тижня працював спортивний відеоканал, на якому малята  переглянули презентації, мультфільми про спорт і фізичну культуру.  Цікаво проведені спортивні розваги: «Малі олімпійці»,  «Козацькі розваги», «Острів пригод»,  «Веселі м’ячі», «З обручем пограйся - спритності навчайся». Захоплення викликали перегони на дитячих двохколісних велосипедах, самокатах, пішохідні переходи «Туристичними стежками». Потренувалися  дошкільнята на тренажерах у  фітнес-клубі «Лайм», спортивному клубі «Самсон», на шкільних фізкультурних  майданчиках.  У «Школі сприяння здоров’ю» ДНЗ  №11 «Теремок» малята розважалися  у  басейні, грали в ігри  на  воді, вправлялися в аквааеробіці.  Було організовано виставки малюнків, фотозвіти  «Ми зі спортом дружимо»,  «Здоровим будь».  У дошкільних навчальних закладах міста успішно впроваджуються новітні оздоровчі технології: степ-аеробіка, хатха-йога, джампінг, ігровий стретчинг,  фітбол-аеробіка.  За традицією  учасниками  спортивних свят  «Малі Олімпійські ігри», «Тато, мама, я – спортивна сім’я» разом з малятами стали їх батьки.   

    Щорічне проведення Олімпійського тижня у навчальних закладах міста сприяє вихованню у підростаючого покоління позитивного ставлення до фізичної культури, спорту, олімпійського руху, здорового способу життя.

 

Силко В.П., методист методичного кабінету відділу освіти Миргородської міської ради

 

 

 

 

 

 

 

 

Просмотров: 515 | Добавил: shkola9 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  September 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz