Friday, 19.04.2024, 07:46
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2013 » April » 5 » Науково-практична конференція (Держ.стандарт поч. освіти)
08:12
Науково-практична конференція (Держ.стандарт поч. освіти)

Науково-практична конференція "Гуманна педогогіка Ш.О.Амонашвілі в умовах реалізації Державного стандарту початкової загальної освіти"

           Протягом цього навчального року початкові класи працюють в умовах реалізації Державного стандарту початкової загальної освіти, який грунтується на засадах особистісно зорієнтованого і компетентнісного підходу. Впроваджуються нові програми, апробуються нові підручники. Все це вимагає від учителів особливої педагогічної майстерності, творчого підходу в організації навчально-виховного процесу, пошуку високоефективних інноваційних технологій. Саме тому міське методичне об’єднання учителів початкових класів 

(керівник Малій Л.С., куратор – методист Косенко Н.О.) вдало поєднують і практичний і науковий підхід до проведення своїх засідань. Так нещодавно на базі ЗОШ №1 імені Панаса Мирного відбулася науково-практична конференція «Гуманна педагогіка Ш.Амонашвілі в умовах реалізації Державного стандарту початкової загальної освіти». Слід зазначити, що педагоги – початківці СШ №5, ЗОШ №1 імені Панаса Мирного вже давно впроваджують у навчально-виховний процес ідеї гуманної педагогіки Ш.Амонашвілі. А заступник директора з початкової освіти Дорогань С.М. та учитель Кириченко А.О. (ЗОШ №1) брали участь у авторському семінарі – зустрічі з Ш.Амонашвілі у м.Києві.

      Основне методичне спрямування праць Ш.Амонашвілі – технологія навчання дітей з 6-ти річного віку, поєднана з гуманними методами педагогіки. Класик педагогіки стверджує: «Сучасні знання настільки потужні, що давати їх у руки бездуховних людей просто небезпечно. Ми зараз націлені перед усім на навчання, а не на виховання. Але забуваємо про необхідність підготувати відповідний грунт»: любові і добра». Саме ця думка академіка була основним лейтмотивом науково-практичної конференції, а емблемою - стало серце, яке дарують педагоги своїм вихованцям.               Учасниками конференції були учителі початкових класів, практичні психологи та соціальні педагоги навчальних закладів міста, а ініціаторами її проведення – методичний кабінет відділу освіти та адміністрація ЗОШ №1 імені Панаса Мирного (директор Фененко В.В., заступник директора з початкової освіти – Дорогань С.М.). У роботі конференції взяли участь: Кучеровський В.А., головний редактор видавництва «Гуманна педагогіка», член Міжнародної асоціації «Гуманна педагогіка» та Яворська І.О., член Всеукраїнської асоціації «Гуманна педагогіка». В.Кучеровський познайомив присутніх з основними принципами гуманної педагогіки та провів майстер-клас з учнями 4-го класу ЗОШ №1 імені Панаса Мирного, а І.Яворська презентувала присутнім газету «Гуманна педагогіка», відповідальним секретарем якої вона є. Учасники конференції мали змогу обмінятися власними педагогічними напрацюваннями і здобутками, ділилися своїми прагненнями до творчого самовираження. 

          Чотирьохгодинна зустріч промайнула, як одна мить: наскільки було цікаво, змістовно і практично, і головне ніхто не залишився байдужим, оскільки лише створивши простір любові навколо дитини, можна сподіватися, що зерна гуманності впадуть на родючий грунт, дадуть дружні паростки, які проростуть у колоски, а колоски з часом перетворяться у щедрий урожай. 

          Саме так народжуються крилаті діти, яким під силу все на світі. І ми, педагоги, повинні дати їм силу піднятись до райдуги, до зірок. У цьому і є сенс гуманної педагогіки. І як сказала на завершення конференції методист методичного кабінету Ніна Олексіївна Косенко: «Головна мета сьогоднішньої зустрічі – привернути увагу вчителів до того, що Благородство виховується Благородством, Добро – Добром, а Любов – Любовью. А зрозуміти це і виховати може лише гуманний педагог, адже саме він є посередником між дитиною і духовними цінностями. Долучаючи дітей до знань, він одночасно передає їм свій характер, постає перед ними, як зразок людяності».

      $IMAGE4left$Науково-практична конференція ще раз засвідчила, що учителі повинні постійно збагачувати свою педагогічну майстерність, черпаючи її із найбагатших і найчистіших джерел педагогічної мудрості В.Сухомлинського, А.Макаренка,  Ш.Амонашвілі.

                                 Т.І.Даценко - завідувач

методичним кабінетом

відділу освіти 

Просмотров: 789 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  April 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz