Saturday, 20.04.2024, 10:19
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2017 » April » 5 » Перспективи оздоровчого сезону для дітей влітку 2017 року
10:21
Перспективи оздоровчого сезону для дітей влітку 2017 року

Із виступу Наталії Шкоденко - заступника начальника управління у справах сімї, молоді та спорту Полтавської ОДА на щотижневій апаратній нараді.

       Торік Полтавська область уперше запровадила механізм здешевлення вартості путівки до літніх оздоровчих таборів і таборів відпочинку для дітей. У 2017 році цю практику буде продовжено.

       Причому сума відшкодування за дитячий відпочинок у нинішньому сезоні зросте. Таким чином з бюджетів різного рівня — обласного, районних, міських та сільських — на умовах співфінансування на відшкодування вартості поїздки до заміського табору становитиме майже 70%. Решту 40 відсотків сплачуватимуть батьки.

       Про це під час щотижневої апаратної наради говорила заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА Наталія Шкоденко. І про зміни, які необхідно внести до профільної обласної програми.

    Наталія Шкоденко зауважила, що цього року на відшкодування вартості путівок в обласному бюджеті закладено 8 мільйонів гривень.

       — Аналізуючи матеріальний стан родин і їхню спроможність сплатити за оздоровлення та відпочинок дітей, зокрема, враховуючи збільшення розміру мінімальної заробітної плати (а звідси — і передбачуване зростання вартості путівки) вирішили внести зміни у програму щодо суми відшкодування, — коментує Наталія Шкоденко. — Пропонуємо збільшити її до двох прожиткових мінімумів.

        У 2016 році путівка до оздоровчих таборів Полтавщини в середньому коштувала 3980 гривень. При цьому з бюджетів різного рівня компенсували 1531 гривню, батьки платили решту — 2449 гривень. Голова ОДА Валерій Головко неодноразово наголошував, що вартість потрібно зменшити за рахунок збільшення компенсації, аби дитячий відпочинок не «бив» по родинному бюджету і якомога більше школярів змогли не лише відпочити, а й оздоровитися влітку.

     Нинішнього року прогнозують, що ціна путівки зросте на 21%, тобто в середньому становитиме орієнтовно 4830 гривень. Але левову частку вартості компенсуватимуть з бюджетів різного рівня. Частка компенсації — 3381 гривня. Батькам залишається 1449 гривень. Відповідні зміни до обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей пропонується прийняти на найближчій сесії обласної ради.

     Обласна влада також закликає активно долучитися до процесу й органи місцевого самоврядування. Відповідне доручення дав перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький. Йдеться як про виділення коштів із місцевих бюджетів на відпочинок та оздоровлення своїх маленьких земляків, так і про використання коштів з обласного бюджету на відшкодування путівок, що виділяються на умовах співфінансування як субвенція місцевим бюджетам. Так, у 2016 році стовідсотково використали цільову субвенцію з обласного бюджету Диканський та Чорнухинський райони, Білоцерківська ОТГ, місто Гадяч. А от Глобинський район і Глобинська ОТГ, Козельщанський, Лубенський і Лохвицький райони спрацювали чи не найгірше.

        Тож завдання на цьогорічну літню оздоровчу кампанію — збільшити відсоток дітей, які відпочили в заміських таборах, до 70% від загальної кількості.

Просмотров: 554 | Добавил: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  April 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz