Friday, 19.04.2024, 04:35
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2018 » November » 20 » «Петрушка – Браво!» - 20 років
16:32
«Петрушка – Браво!» - 20 років

До духовного світу людини мистецтво входить з дитинства і супроводжує протягом усього життя. Театральне мистецтво - це одна із сходинок розвитку і виховання дитини. Бачити, відчувати, дарувати прекрасне - ось першочергове завдання театру.

Театр «Петрушка – Браво» Центру естетичного виховання за 20 років пройшов непростий шлях свого становлення. А розпочався він як ляльковий дитячий театр, на заняттях якого вихованці вивчали техніку ляльководіння, сценічну мову. Юні миргородці залюбки співпереживали героям перших лялькових вистав: «Коза-Дереза», «Ріпка», «Колобок» та інших. Підростали юні актори, і вже колишні вихованці «Петрушки» приводили на гурток власних дітей.

А час вимагав не лише лялькових постановок, а й справжньої драматургії. Зібралася група талановитої молоді;з якої і народилася друга назва колективу – «Браво!»

І ось позаду – 20 років творчого життя «Петрушки – Браво», яким з таким натхненням та любов’ю керує чудовий педагог, залюблений у театральне мистецтво – Ніна Павлівна Петренко. Сьогодні колектив налічує 60 вихованців, які люблять свого керівника і справу, якою займаються.

20 років – це багато чи мало? Як для творчого життя – мало, а для людського – багато. Скільки безсонними ночами написано сценаріїв, зіграно вистав, підготовлено монологів, діалогів, сценок і … багато-багато цікавих творчих знахідок.

16 листопада Центр естетичного виховання гостинно відчинив двері для всіх шанувальників театру «Петрушка-Браво», у якого – ювілей. Двохгодинна концертна програма пролетіла як хвилина: наскільки цікаво, неординарно демонстрували діти свою майстерність. У залі – яблуку ніде впасти. І всі глядачі із щирим захватом дивилися, сміялися, співпереживали учасникам дійства. Зворушливим був виступ діток першого року навчання, який змінили вихованці основного складу. Уривки із вистав минулих років, ляльковий «мікс», іскрометний гумор сценок, пісні та майстерне виконання усмішок та гуморесок не відпускали глядацької уваги ні на мить! А чого вартує виступ – привітання колишніх вихованців Ніни Павлівни – випускників колективу різних років, які щиро дякували своєму наставнику за щасливе, творче дитинство. Батьки та діти вихованців «Петрушка-Браво» щиро дякували Ніні Павлівні та акомпаніатору Олександру Валентиновичу Прокопенку, який музично оформляє кожен виступ колективу.

І недарма співали випускники: «Як хороше, що всі ми тут сьогодні зібралися!» Атмосфера творчості, справжньої людяності і теплоти, щирих посмішок і аплодисментів супроводжувала всю програму. Слова привітань з ювілеєм та вдячності за нелегку педагогічну працю прозвучали від гостей заходу: начальника відділу освіти Миргородської міської ради Тетяни Миколаївни Колибельнік, начальника відділу культури Лариси Миколаївни Педченко, колишнього директора ЦЕВ Наталії Іванівни Ночної.

Хочеться щиро подякувати за сприяння розвитку дитячого театрального мистецтва, надану матеріальну допомогу та небайдужість до розвитку позашкільної освіти у місті Миргородській міській раді на чолі із міським головою Сергієм Павловичем Соломахою, відділу освіти й відділу культури, фірмі ВЕЛС та особисто Софінським Людмилі Петрівні і Василю Олександровичу, ТДВ «Миргородський хлібозавод» і його генеральному директору Бзенку Олександру Миколайовичу.

Закінчилося свято дитячою розважальною програмою, яку підготував колектив аніматорів із м. Лубни. Та не закінчилася творчість юних театралів. Ще довго миргородці пам’ятатимуть чудове ювілейне свято, яке вкотре довело: позашкілля – це величезний творчий потенціал, який потрібен нашим дітям для розвитку, самопізнання; вибору майбутньої професії.

Нехай же ще довго-довго процвітає «Петрушка», нехай вливаються в її ряди юні театрали, приносячи свято в наше буденне життя! Долгая літа, Ніно Павлівно, долгая літа, «Петрушка-Браво», долгая літа, наш рідний Центре!...

Заступник директора

з навчально-вихової роботи

Валентина Чемара

   

   

Просмотров: 383 | Добавил: shkola9 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  November 2018  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz