Tuesday, 23.04.2024, 10:58
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2020 » November » 2 » Працюємо. Навчаючись!!!
13:32
Працюємо. Навчаючись!!!

Працюємо. Навчаючись!!!

Насиченим та плідним вийшов для вчителів математики другий тиждень осінніх канікул. Упродовж цього часу педагоги міста мали можливість познайомитися із дослідженнями PISA 2018 року, розподілом завдань у цьому тестуванні, акцентах на предметах, висновках. А також, дізнатися, що нас чекає у PISA 2021 року, коли наголос буде ставитися на перевірку математичної компетентності. Це тестування вперше в Україні  проводитиметься в онлайн-форматі.

            Зверталася увага колег на можливості запровадження курсу «Логіка» у навчальних закладах для збільшення годин на вивчення математики та розвитку критичного мислення. Елементи з цього предмету можна використовувати на уроках математики, алгебри та геометрії. Як окремий курс  «Логіка» в школах нашого міста викладається тільки у НВК (днз-знз) «Гелікон».

            У розкладі стояла лекція присвячена курсу «Фінансова грамотність» та можливості застосування практичних задач під час викладання математики.  До уваги педагогів були представлені вправа «Мій перший бюджет» та посібники із «Фінансової грамотності» для 5 – 9 класів. Також учителів познайомили із результатами дослідженнями фінансової грамотності українців серед країн Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР). Нам є над чим працювати та прагнути підвищити свої показники у майбутньому.

            Про можливості проведення білінгвальних уроків теж говорили математики нашого міста. Передумовою цього, є питання розвитку вміння говорити державною та іноземними мовами. Педагогам надавалися зразки завдань математичного спрямування, але із застосуванням англомовних термінів.

            Практичною частиною були заповнені лекційні години, що презентували роботу із використанням додатку для навчальних проєктів Kahoot. Учителі спробували свої сили у використанні даної програми та створили свої власні роботи, які можна застосувати на уроці для перевірки знань школярів.

            «Використання прямокутника під час вивчення  планіметрії та стереометрії» - ще одна тема заняття. Під час неї педагоги створювали моделі до задач з геометрії за допомогою звичайного аркушу паперу. В умілих руках зв’являлися різні типи трикутників, де показувалися властивості цієї фігури; паралелограми з його властивостями, ромби, трапеції, трикутні та чотирикутні призми, конуси та циліндри…. Все дуже просто та елементарно.

            Дуже вдячна своїм колегам за моральну підтримку, витримку, бо знаю, що навчатися цілий день дуже важко. Дякую за швидку реакцію, зворотній зв’язок, за ввімкнені камери та живу розмову. Для мене, як і для вас, шановні колеги, організувати та провести таке навчання було вперше.   

            Бажаю нам якомога швидше повернутися до живого навчання!!!!

З повагою Невєрова Ю.В., завідувач методичного кабінету відділу освіти Миргородської міської ради.

           

Просмотров: 450 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  November 2020  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz