Saturday, 27.04.2024, 01:40
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2015 » December » 4 » Про організацію та розвиток інклюзивної освіти у місті Миргород.
14:44
Про організацію та розвиток інклюзивної освіти у місті Миргород.

Про організацію та розвиток інклюзивної освіти у місті Миргород.

       Насиченим і цікавим став перший зимовий день для освітян міста і області. Понад 40 учасників прибули на обласний семінар-практикум «Інноваційні підходи впровадження інклюзії в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах», організований Полтавським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти ім.. М.В.Остроградського. Миргородський дошкільний навчальний заклад №11 «Теремок» (завідувач Ботвіновська О.В.) гідно представив надбання педагогічної спільноти міста у забезпеченні умов для навчання та розвитку дітей з особливими потребами.

       Одним з першочергових завдань міської влади назвала керуючий справами Миргородської міської ради Нікітченко А.Б. забезпечення повноцінного розвитку та навчання маленьких жителів міста, що потребують особливої уваги і турботи. Колибельнік Т.М., завідувач відділом освіти Миргородської міської ради, поділилась досвідом організації навчально-виховного процесу для дітей з особливими потребами в освітньому просторі нашого міста.

       Горбаньова С.В., методист відділу дошкільної, початкової та спеціальної освіти ПОІППО ім..М.В.Остроградського надала методичні рекомендації щодо впровадження інклюзивного навчання у дошкільних навчальних закладах міста.

       Ботвіновська О.В. у чіткій, лаконічній, але змістовній розповіді показала, як у сучасних умовах високим професіоналізмом, відповідальністю за доручену справу та цілеспрямованістю можна досягти поставлену мету. Вороніна Н.В., інструктор з фізкультури, на практиці довела, що діти з вадами фізичного розвитку комфортно і затишно почувають себе у колі чуйних і турботливих оточуючих.

      В освітньому середовищі нашого міста гідне місце у роботі з дітьми з особливими потребами посідає Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів, директор якого Сіваченко В.М. презентувала слухачам семінару нелегку, але таку корисну і потрібну діяльність колективу закладу.

       Гостроту і принциповість відзначили у виступі І.А.Карач, директора НВК (днз-знз) «Гелікон» учасники семінару. Ірина Анатоліївна наголосила на таких больових точках, як забезпечення навчально-виховного процесу для дітей з особливими потребами відповідними педагогічними кадрами, фахівцями з дефектології, логопедії, матеріальним  та фінансовим забезпеченням, але, найголовніше, - готовністю громадськості до змін у ставленні до тих, хто довгий час був турботою тільки самих близьких і рідних людей.

     Шановний миргородець, а яке Ваше ставлення до проблеми інклюзивної освіти у навчальних закладах міста? Свої міркування Ви можете залишити на сайті відділу освіти за адресою: http://mirgorod-gorono.at.ua

Білецька Р.О.,

методист методичного кабінету

відділу освіти Миргородської міської ради.

Просмотров: 524 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  December 2015  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz