Tuesday, 07.05.2024, 05:55
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2015 » February » 4 » Про значення емоцій у розвитку дитини
11:36
Про значення емоцій у розвитку дитини

Про значення емоцій у розвитку дитини

Кожен день вимагає від творчого педагога пошуку нових фо рм і методів розвитку дитини. Що важливіше: почуття, емоції чи пізнавальна сфера? При відповіді на питання про важливість емоцій у житті дитини можна провести аналогію щодо визначення площі прямокутника. Що є основним у даному випадку: довжина чи ширина? Ви посміхнетеся і скажете, що це дурне питання. Так і питання про пріоритети в розвитку (інтелект чи емоції) викликає посмішку у психолога. Звертаючи увагу на значення емоційної сфери у розвитку дитини, слід виділити найбільш чутливий період - дошкільний вік. У цей час відбувається зміна змісту афекту, що виявляється насамперед у виникненні співпереживання іншим людям.

Численні дослідження вчених свідчать про те, що труднощі в усвідомленні та визначенні своїх почуттів та емоцій, нерозуміння почуттів та емоцій оточуючих підвищують ризик виникнення психічних захворювань як у дітей, так і у дорослих.
Деякі європейські інститути вивчили проблеми взаємозв'язку емоцій та інтелекту, а також їх вплив на досягнення успіху. Було доведено, що саме рівень розвитку "емоційного інтелекту" (EQ) визначає близько 80% успіху в соціальній та особистісній сферах життя, а всім відомий IQ-коефіцієнт інтелекту, що вимірює ступінь розумових здібностей людини, - лише 20%.

Науково-практичний семінар «Проблеми розвитку та корекція емоційної сфери дошкільників: психолого-педагогічний аспект» відбувся 03.02.2015 року у ДНЗ №11 «Теремок» (завідувач Ботвіновська О.В.). Учасники семінару, методисти та вихователі ДНЗ, працівники психологічної служби, через власну практичну діяльність довели, наскільки важливо в наш час вміти виявляти, розуміти емоції інших людей і керувати своїми власними.

Практичний психолог ДНЗ №11 Таран Л.А. розкрила особливості і можливості розвитку та корекції емоційної сфери дошкільника засобами казкотерапії. Це один із ефективних методів роботи з дітьми, які зазнають тих чи інших емоційних та поведінкових труднощів. Суть цього методу у створенні особливої казкової атмосфери, яка робить мрії дитини дійсністю, дозволяє дитині вступити у боротьбу зі своїми страхами, комплексами, формувати її емоційно-вольову сферу. Учасники семінару прийняли Меморандум вихователя, кожен пункт якого націлений на створення комфортних умов та забезпечення психічного здоров’я дитини. Сподіваємось, що вихователі дошкільних навчальних закладів міста скористаються досвідом роботи Таран Людмили Анатоліївни і доповнять ним власну палітру методів розвитку дитини задля її щасливого майбутнього.


Білецька Р.О., методист ММК
Просмотров: 769 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  February 2015  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz