Saturday, 27.04.2024, 04:40
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2019 » June » 21 » Радісне літо!!!
14:09
Радісне літо!!!

    Дитинство не буває  повноцінним без відпочинку в таборах. Ігри, веселощі, змагання, подорожі, активне спілкування з ровесниками, смаколики в їдальнях, перші полуниці, черешні, купання в річці – усе це ТАБІР !

    Цього року в Миргороді в 13 таборах із денним перебуванням відпочили 1126 дітей.

   При школах працювали 7 таборів для учнів початкових класів. Програми роботи закладів здійснювалися з урахуванням інтересів, здібностей та побажань дітей, зважаючи на їхній вік, психологічні особливості, стан здоров'я. Найбільше сподобалися дітям квест «Здоров’я – найцінніший скарб»  у таборі «Світанок» при ЗОШ №1, «Кольоровий тиждень» у таборі «Сонечко» при ЗОШ №3, День кухариків «Пекельна кухня» в таборі «Веселка» при СШ №5, квест «Острів скарбів» у таборі «Сонечко» при гімназії імені Т.Г.Шевченка, акція «Чарівні долоньки» в таборі «Веселка» при ЗОШ №7, День водних боїв та мильних бульбашок, поїздка у В.Сорочинці у таборі «Капітошка» при ЗОШ №9, розминка «Скубі-ду» в таборі «Геліос» при НВК «Гелікон».

     Уже другий рік поспіль у ЗОШ №9 імені І.А.Зубковського діяв табір для дітей середнього шкільного віку «Академія дозвілля», у якому було дуже цікаво і спортсменам, і знавцям англійської, і туристам, і художникам. За коротку табірну зміну вони встигли навчитися ставити намет, попрацювати перукарями та кравцями, позмагатися з футболу, волейболу, скелелазання, спортивного орієнтування, повправлятися в англійській на природі, сходити в похід на байдарках, поплавати в басейні, навіть помалювати на піні для бриття!   

     Усе більшою популярністю користуються в дітей мовні літні заклади. Вдалим став дебют табору “Rainbow” при ЗОШ №1 імені Панаса Мирного. Переглядали англомовні фільми, інсценували власні постановки англійською діти з табору «Поліглот» при гімназії імені Т.Г.Шевченка. Як завжди, на високому рівні була організована робота табору «Лінгвіст» при СШ №5, де працював американський волонтер О.Доуел. Там була і постановка казки «Піноккіо», і новий вид спорту – фрісбі, і тематичні презентації англійською, німецькою та іспанською мовами.

       У закладах позашкільної освіти працювали профільні табори: «Юний технік» при Станції юних техніків та «Романтик» при Станції юних туристів. Незабутніми для туристів стали враження від кількаденних водного та велосипедного походів.

      Творчо і натхненно під час відпочинкової кампанії працювали позашкільні навчальні заклади. І діти, і вихователі були в захваті від насиченої програми Центру естетичного виховання. З аншлагом пройшли концерти, вистави, розважально-ігрові програми дитячих колективів та гуртків «Петрушка», «Престиж», «Мрія», «Калинове намисто», «Перлинка», Живе слово», «Made with love». Корисними були щоденні майстер-класи керівників гуртків ЦЕВ,  цікавою – виставка робіт вихованців закладу.  Станція юних туристів провела в таборах улюблені для дітей Дні туризму, а також майстер-клас із греблі на байдарках, навчання основам туризму. У Центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді для дітей із таборів організували екскурсії з майстер-класами, іграми, чаюванням у фітобарі. Пізнавальні заходи провела для дітей міська бібліотека. Усі отримали естетичне задоволення від концерту учнів та вихованців музичної школи. Важливим для життя був квест «Щоб не сталося біди», який провела начальник відділу молоді та спорту міської ради Вікторія Козлова разом зі своєю командою волонтерів. Надзвичайно сподобалися дітям заходи Районного будинку культури: майстер-класи з виготовлення пряників-квітів від «MAMALENA», малювання долоньками. А Миргородський міський центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" провів для таборів до Міжнародного дня захисту дітей чудове спортивне свято «Веселі старти». Дякуємо всім організаторам! Без вас було б не так цікаво.

     У таборах було забезпечено харчування з розрахунку 27 грн. на одну дитину в день, із яких 10 грн. дотувалися з бюджету. Від оплати за харчування були звільнені 303 дитини пільгових категорій (діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти учасників бойових дій на тимчасово окупованій території та районах проведення АТО, діти-інваліди). На оплату харчування пільговиків та дотацію іншим дітям використано 176 293 грн. коштів міського бюджету.

     Працівники їдалень працювали в особливому інтенсивному режимі, щоб харчування дітей було смачним та різноманітним. Разом із ними досвідчені, творчі, енергійні вихователі зробили все можливе для того, щоб життя в таборах було цікавим, веселим та насиченим. А дитяче «А можна ще завтра прийти?» в останній день табірної зміни – найвища оцінка надскладної роботи дорослих.

    Особлива подяка директорам таборів та керівникам навчальних закладів за відмінно організований відпочинок школярів влітку 2019 року.

         Яшна Л. М., головний спеціаліст відділу освіти

  

   

    

Просмотров: 357 | Добавил: shkola9 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  June 2019  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz