Tuesday, 23.04.2024, 23:25
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2019 » December » 23 » Семінар-практикум «Реалізація принципу наступності у формуванні компетенцій: дошкільний навчальний заклад – початкова школа»
13:36
Семінар-практикум «Реалізація принципу наступності у формуванні компетенцій: дошкільний навчальний заклад – початкова школа»

   Перехід із дитячого садка у школу – важливий етап у житті дитини, пов’язаний не лише зі зміною середовища розвитку, а й відповідними процесами самоусвідомлення, зіткненням із новими проблемами, відкриттям у собі нових можливостей.

     Видатний педагог В.О. Сухомлинський ще багато років тому говорив: «Школа не повинна вносити різкого перелому в життя дитини. Нехай, ставши учнем, дитина продовжує робити сьогодні те, що робила вчора. Нехай нове з’явиться в її житті поступово і не збентежує лавиною переживань».

     Щоб цього досягти, потрібно у дошкільному закладі, в школі, в сім’ї допомогти дитині усвідомити, що дитячий садок і школа є ланками єдиної системи освіти і виховання. У школі дитину чекає продовження того, чим займалася і що опанувала раніше.

     17 грудня 2019 року на базі Миргородської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5 відбувся семінар-практикум учителів початкових класів та вихователів ЗДО на тему: «Реалізація принципу наступності у формуванні компетенцій: дошкільний навчальний заклад – початкова школа».

     Знайомство учасників семінару відбулося завдяки цікавим вправам, які провели вчителі Моршна Л.М. та Кошельнікова Л.А., .

     Голова міського методичного об’єднання вчителів початкових класів Левун Н.В. у своєму виступі розкрила проблему наступності між дошкільним навчальним закладом та початковою школою, а також ознайомила присутніх із концепцією НУШ.

    Неабияке враження справили майстер-класи від вчителів МСШ І-ІІІ ст. №5.

    Шленськова В.М. провела майстер-клас з LEGO «Шість цеглинок в освітньому просторі НУШ», де ознайомила учасників із різними методами та формами роботи з LEGO. «Веселі цифри», «Прямі, криві, ламані», «Чарівні слова», «Кольорові руханки» – все це відтворювали за допомогою цеглинок LEGO.

   Особливе захоплення викликав майстер-клас від Мастюк С.О. «Досліди та експерименти». Вихователі відчули себе справжніми дослідниками під час виготовлення «штучного снігу» та «неньютонівської рідини». У житті повинно бути місце для дива. Це довели досліди «Дикобраз», «Чарівні яєчка», «Кульки на замовлення».

   Майстер-клас «Здоров’язбереження молодших школярів в освітньому просторі НУШ» провела Заруцька А.І. Вона ознайомила присутніх із технологіями щодо збереження та зміцнення здоров’я школярів під час уроків та перерв. Вправа «Звуки-лікарі», «Насос», «Мудри» не залишили нікого байдужими.

    Зустріч пройшла у творчій атмосфері й активізувала співпрацю вчителів шкіл та педагогів дошкільних закладів.

 

Погибко Н. І., методист  методичного кабінету

відділу освіти Миргородської міської ради

 

 

 

 

Просмотров: 408 | Добавил: Nata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  December 2019  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz