Friday, 26.04.2024, 09:15
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2014 » October » 9 » Семінар - практикум вихователів дошкільних навчальних закладів міста.
13:20
Семінар - практикум вихователів дошкільних навчальних закладів міста.
Семінар - практикум вихователів дошкільних навчальних закладів міста.

«Формування природничо–екологічної компетенції дошкільника» - така тема семінару – практикуму, проведеного в рамках методичного об’єднання вихователів дошкільних навчальних закладів міста. 7 жовтня 2014 року в ДНЗ №10 «Веселка» (завідувач Левченко Н.Г., вихователь–методист Усач Т.В.) зібралися вихователі дитячих садків міста, щоб обговорити питання формування природничо-екологічної компетентності дошкільників, презентувати напрацювання, форми і методи роботи з цього питання, поділитися кращим досвідом роботи. Девізом семінару стали слова великого педагога, учителя, просвітителя Василя Сухомлинського: «Природа рідного краю – верба над тихим ставком, тополя над шляхом, запашний луг, жовте пшеничне поле – все це не просто середовище, в якому росте, зводиться на ноги й робить перші кроки на Землі маленька людина, це тисячі найтонших коренів, що беруть і несуть життєдайні соки до гілок і листя, і розквітає могутнє дерево – Людина». Програма семінару, запропонована учасникам, була надзвичайно насичена, цікава, змістовна. Присутні переглянули організовану навчальну діяльність з вихованцями старшої та середньої групи: інтегроване заняття з пізнавального розвитку на тему «Космічна подорож» (вихователь Д’ячишина О.В., старша група) та відеозапис заняття в природі «Подорож до фруктового саду» ( вихователь Гречка Л.М., середня група).

У доповіді «Створення умов з формування природничо-екологічної компетентності дошкільника» дошкільний навчальний заклад №10 «Веселка» презентував свою систему роботи з природничо-екологічного виховання дошкільників. Зацікавила учасників семінару виставка робіт з природного матеріалу «Руками творяться дива», виготовлена батьками і дітьми, та презентація спільного екологічного проекту дошкільного навчального закладу та родин вихованців на тему «Будь природі другом» (вихователь Садовська Н.В.). Результатом роботи над проектом було створення листа – звернення до дітей міста, де звучить прохання любити природу, берегти її, бути уважними та добрими до всього живого, допомагати довкіллю.

У методичних рекомендаціях, прийнятих на засіданні семінару, всім дошкільним навчальним закладам запропоновано створювати сучасне еколого-розвивальне середовище, впроваджувати в навчально-виховний процес новітні педагогічні технології (досвід В. Сухомлинського, проектні технології, міні – музеї, мультимедійні презентації тощо), здійснювати педагогічну просвіту батьків з питань формування природничо-екологічної компетентності дошкільників.

Силко В.П., методист
методичного кабінету відділу освіти Миргородської міської ради

Просмотров: 1048 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  October 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz