Thursday, 28.03.2024, 19:04
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2014 » December » 8 » Семінар заступників директорів з виховної роботи
16:08
Семінар заступників директорів з виховної роботи

Виховуємо патріотів України

(нотатки із засідання семінару заступників директорів з виховної роботи)

            Одним із найважливіших завдань загальноосвітніх навчальних закладів є виховання громадянина незалежної України, патріота, духовно багатої особистості. Пріоритетним напрямком виховання у школах на сучасному етапі є військово-патріотичне виховання, що спрямоване на формування активної життєвої позиції, національної свідомості, почуття поваги до громадянських цінностей, до рідної країни. Ще С.Ф. Русова зазначала, що не можна виховати у дітей патріотизм, коли вчитель сам не є патріотом. А В.О. Сухомлинський наголошував на тому, що виховання патріотичної свідомості, переконань і почуттів неможливо відокремити від складного, цілісного процесу формування особистості. І цей процес слід розпочинати з дитинства, зі шкільної парти. Саме цій проблемі і був присвячений семінар заступників директора з виховної роботи, що відбувся 5 грудня у ЗОШ №1 імені Панаса Мирного. Педагогічний, учнівський і батьківський колективи цього навчального закладу працюють як одна єдина команда, яка виховує справжніх патріотів нашої держави. Школа має більш ніж піввікові напрацювання щодо організації військово-патріотичного виховання школярів. Тож і було чим поділитися заступнику директора з виховної роботи ЗОШ №1 імені Панаса Мирного С.В. Шинкаренко зі своїми колегами із інших навчальних закладів нашого міста. Світлана Володимирівна презентувала виховні заходи, класні години, свята, зустрічі, які проводяться в школі по військово-патріотичному вихованню.

               Учасники семінару мали змогу побувати на відкритих виховних заходах, які провели педагоги школи. Це свято в 2-А класі «Маленькі козачата» (учитель Дорогань С.М.), класна година в 9-А класі «Школа виживання» (класний керівник Носова А.А.) та інтелектуальна гра для учнів 10-их класів «Я люблю Україну» (педагог – організатор Дрімайло Н.М.). А потім педагоги відвідали музейну кімнату Бойової слави, яка тільки-но розпочала свою роботу (керівник Олексієнко Н.Г.) і, на думку директора школи Фененко В.В., повинна стати центром військово-патріотичного виховання учнівської молоді.

          Заступники директорів з виховної роботи інших навчальних закладів також поділилися досвідом з питання організації військово-патріотичного виховання у своїх школах, методисти методичного кабінету надали відповідні рекомендації щодо удосконалення роботи по вихованню справжніх патріотів України, як того вимагає сьогодення. Саме ми, педагоги, повинні навчити дітей жити з вірою в майбутнє нашої незалежної держави і пам’ятати, що є святині, які ні з чим не можна зрівняти: Батьківщина, відданість народу й тій землі, де народився і виріс.

Даценко Т.І., завідувач методичним кабінетом відділу освіти

 

 

Просмотров: 650 | Добавил: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  December 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz