Friday, 29.03.2024, 01:48
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2013 » December » 24 » Школа сприяння здоров’ю
11:09
Школа сприяння здоров’ю

Школа сприяння здоров’ю

 Нещодавно на базі дошкільного навчального закладу №11 «Теремок» відбувся семінар-практикум завідувачів та вихователів - методистів ДНЗ міста на тему «Школа сприяння здоров’ю. Здоров’язберігаючі технології в дошкільній освіті». Завідувач дошкільного закладу Ботвіновська О.В. ознайомила присутніх із роботою дитячого садка, який має статус школи сприяння здоров’ю. Пріоритетними  в роботі дошкільного навчального закладу - Школи сприяння здоров’ю - є  охорона,   збереження та зміцнення здоров’я  дошкільників, формування ціннісного ставлення до власного здоров’я, мотивації щодо здорового способу життя. Основними завданнями,  над якими працює заклад - це створення  сприятливого фізкультурно - розвиваючого середовища, фізичний   розвиток особистості,  впровадження інноваційних здоров’язберігаючих технологій, вдосконалення педагогічної майстерності педагогів, спільність з сім’єю в роботі з фізичного виховання дошкільників.

Для втілення в життя поставлених завдань колективом закладу проведена значна робота по зміцненню і оновленню здоров’язберігаючого простору, який включає в себе: музично - спортивний зал із раціонально підібраним фізкультурним обладнанням, фізкультурні куточки, куточки здоров’я та усамітнення в групах, спортивний майданчик,  дитячі ігрові майданчики. Широко використовується  різноманітне сучасне як традиційне так і нетрадиційне фізкультурне обладнання: тунелі (дуги) для різноманітних пролізань, прокочування м’ячів, багатофункціональні мішені для розвитку влучності та окоміру, куби, кільцекиди, різноманітні «доріжки здоров’я», триенгл, м’ячі – фітболи, степ - платформи, дитячі батути, яскраво оформлені предмети та інвентар для виконання загально розвиваючих впав, рухливих ігор. У дошкільному закладі є прилади, які широко використовуються з оздоровчою та профілактичною метою: це аромолампи для проведення сеансів аромотерапії, апарат для виготовлення кисневих коктейлів, соляна ламта для іонізації повітря, водяні  ванночки для масажу стоп ніг, тощо. У дошкільному навчальному закладі складена та функціонує комплексна система фізкультурно - оздоровчої роботи. Рухова активність дошкільників забезпечується проведенням різних видів і форм роботи з фізичного виховання: ранкової та гігієнічної гімнастики, фізкультурних занять, фізкультурних хвилинок, фізкультурного дозвілля та спортивних свят, рухова активність на подвір’ї, рухливі , спортивні ігри, зорова, логоритмічна, пальчикова гімнастика, гурткова робота з фізичного виховання. В систему загартування покладено  загартування в повсякденному житті та спеціально організовані ( з використанням водних процедур). У спецгрупі для дітей з вадами опорно - рухового апарату здійснюється цілеспрямована освітньо - виховна робота, спрямована  на корекцію постави,  профілактику плоскостопості, формування опорно- рухового апарату. Така планомірна,  систематична робота привела до зростання індексу здоров’я вихованців ДНЗ.     

      Під час практичної частини семінару учасники переглянули різні види і форми роботи з фізичного виховання: інтегроване заняття з фізичного розвитку «Школа космонавтів» (середня група), заняття спортивного  гуртка «Степ - аеробіка», «Джампінг», «Силові вправи з гумовими стрічками». У своїй  роботі  інструктор з фізичного виховання, спеціаліст вищої категорії  Вороніна Н.В. діє по принципу: « Навчаючи інших – навчаєшся сам» та  під дивізом « Мій успіх – це здоров’я і успіх моїх вихованців». Ніна Віталіївна поглиблено працює над впровадженням у роботу ДНЗ  здоров’язбережувальних і здоров’яформуючих  технологій. Вона адаптувала в роботу з дошкільниками такі оздоровчі технології сучасності як дитячий фітнес:  аеробіка, Пілатес, стретчінг, йога, фітбол - аеробіка, степ - аеробіка, джампінг, тощо . Нині  освоюється новий вид - вправи на ходулях.

      З великим інтересом присутні ознайомилися з фільмом – презентацією «Дошкільний навчальний заклад №11 «Теремок» -  Школа сприяння здоров’ю». У рекламному відеофільмі автори ( завідувач Ботвіновська О.В., вихователь - методист Саличіна С.О., інструктор з фізичного виховання Вороніна Н.В. та ін..) показали красу та оздоровчу направленість нашого міста – курорту і в ньому – один із островків здоров’я – дощкільний навчальний заклад №11 «Теремок». 

   Завідувач ДНЗ Ботвіновська О.В.  поділилася планами на майбутнє школи сприяння здоров’ю -  зміцнення та оздоровлення малюків  через навчання плавання у басейні. У 2014 році розпочнеться модернізація плавального басейну ДНЗ, впровадження проекту "Енергоефективна санація басейну ДНЗ №11 "Теремок" - крок  до здорового покоління дітей". 

      У вироблених рекомендаціях семінару сказано, що  система фізичного виховання в дошкільному навчальному закладі має бути здоров’язберігаючою, здоров’яформуючою, здоров’язміцнюючою, спрямованою на формування  позитивної мотивації на здоровий спосіб життя, навчання культури здоров’я. 

                                                                                               Методист ММК Силко В.П. 

 

      

 

Просмотров: 900 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  December 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz