Wednesday, 24.04.2024, 01:36
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2021 » December » 13 » Соціалізація дошкільників в умовах сюжетно-рольової гри. Освітня лінія «Гра дитини».
16:17
Соціалізація дошкільників в умовах сюжетно-рольової гри. Освітня лінія «Гра дитини».

Гра – це величезне світле вікно,

через яке в духовний світ дитини

вливається цілющий потік

 уявлень, понять про навколишнє.

/В.О.Сухомлинський/

    7 грудня 2021 року в режимі онлайн відбулося засідання професійної педагогічної спільноти вихователів закладів дошкільної освіти Миргородської міської територіальної громади за темою «Соціалізація дошкільників в умовах сюжетно-рольової гри».

Освітня лінія Базового компонента дошкільної освіти «Гра дитини» передбачає розвиток у дітей творчих здібностей, самостійності, ініціативності, організованості в ігровій діяльності, формування стійкого інтересу до пізнання довкілля і реалізації себе в ньому. Гра є провідною діяльністю дошкільників, яка задовольняє вікові потреби та допомагає оволодівати знаннями і вміннями, розвиває моральні та розумові здібності, сприяє становленню особистості. Щоб краще пізнати світ, дитина повинна навчитися грати і відображати у грі цей світ. Тож вирішальна роль у розширенні ігрового досвіду дошкільника відведена дорослому.

Яким має бути освітній простір, аби ефективно сприяти всебічному розвитку і соціалізації, та як організовувати проведення сюжетно-рольових ігор в ЗДО – про це розповіли колеги ДНЗ №5 «Сонечко». Завідувач Шклярук Л.А. провела віртуальну екскурсію закладом. Вихователь-методист Солонець І.М. під час демонстрації  презентації нагадала присутнім структуру, основні риси, вимоги до керівництва  сюжетно-рольовою грою. Учасники засідання переглянули відео «Калейдоскоп сюжетно-рольових ігор у групах дошкільного віку» та спільний проєкт дітей середньої і старшої груп «Театр».  Малюки «приміряли» на себе різні ігрові ролі. Цікаво і показово було те, що діти з захопленням займалися своєю улюбленою справою – гралися! Задоволення від проведених заходів отримали всі – і дорослі, і діти. Педагоги громади підвищили свою професійну компетентність, насолодилися неперевершеною  майстерністю вихователів ДНЗ №5 «Сонечко».

Творча та позитивна атмосфера панувала протягом усього заходу, який показав високий і креативний потенціал педагогів та сприяв поширенню їхнього досвіду роботи серед освітян громади.

Наталія Парфенчик, керівник ППС вихователів,

 вихователь – методист НВК (ДНЗ-ЗНЗ) «Гелікон»

              

Просмотров: 568 | Добавил: Nata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  December 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz