Thursday, 18.04.2024, 08:07
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2014 » January » 17 » Співуче Шевченкове слово джерельцем струмує в мені
12:46
Співуче Шевченкове слово джерельцем струмує в мені

Серед визначних українських діячів, чиї серця, помисли і талант спрямовані на служіння народові, а душа сповнена любові до Батьківщини, Т.Г. Шевченко займає особливе місце. Адже в усьому світі він відомий як людина, що віддала своє життя боротьбі за свободу українського народу.

Своєю творчістю він відкрив нову епоху в українській літературі, створив чудові зразки поезії, що могутньо зазвучали над світом як гнівне звинувачення царизмові, як пристрасний заклик до активної боротьби за кращу долю.

Великий Кобзар служив своїм співвітчизникам, а вдячний народ творив про Шевченка легенди, прислів'я, приказки, вишивав його портрети на полотні, малював, вирізьблював, будував йому пам'ятники. Та найкращим пам'ятником Тарасові було і залишається слово народне.  

Саме у дні підготовки до святкування 200-річчя з дня народження Т.Г. Шевченка проводиться велика кількість конкурсів, які покликані розкрити творчі таланти юних обдарувань. У рамках підготовки до святкування знаменної дати та з метою вивчення життєвого шляху і творчої спадщини Кобзаря, методичний кабінет відділу освіти Миргородської міської ради за підтримки міської ради, безпосередньо заступника міського голови Нікітченко А.Б., оголосив конкурс дитячої та юнацької літературної творчості у жанрі есе «Співуче Шевченкове слово джерельцем струмує в мені».

Роботи, що вже почали надходити до оргкомітету конкурсу, є яскравим свідченням того, що учні цікавляться біографією та творчістю великого сина України Т.Г. Шевченка. Читаючи учнівські есе, ми переконуємося, що сучасна молодь не відокремлює власну долю від долі своєї Батьківщини та впевнено дивиться у щасливе майбутнє рідної держави, у яке вірив і про яке писав Шевченко.

Про результати конкурсу буде оголошено у кінці січня, а кращі роботи можна буде прочитати на сайтах міського відділу освіти та міської ради. І маємо надію, що участь у цьому конкурсі додасть конкурсантам впевненості у своїх силах та стане поштовхом для подальшої творчості. Саме такі творчі особистості обов’язково відкриють для себе нові горизонти та підкорять нові вершини. Адже лише той, хто не здається, досягає мети.

 

Шевченко І.В., методист методичного кабінету

відділу освіти Миргородської міської ради

Просмотров: 607 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  January 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz